bokrecensioner boktips

Artemis Fowl: Slipad opal

Originaltitel: Artemis Fowl: The Opal Deception
Författare: Eoin Colfer
Genre: Ungdom
Ämnesord: vättar
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9171302077


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vättarna har raderat minnet av underjorden från den människa de fruktar mest - det kriminella geniet Artemis. Men nu behöver de hans hjälp, och det fort ...
Den ondskefulla älvan Opal Koboi planerar att förgöra jorden. För att sätta stopp för hennes planer måste Holly rentvås från mordmisstankar, en dvärg med kleptomani fritas från fängelset och en intelligent kentaur övertygas om att han inte vet allt.

Om bara Artemis kunde komma ihåg varför alla dessa märkliga varelser är beroende av hans hjälp ...


Utdrag ur boken:
Butler måste vara medvetslös, för annars skulle han ha rört sig. Det blev alltså Artemis sak att omintetgöra angriparens nästa mordförsök. Han gjorde en ansats att sätta sig upp, men det gjorde vidrigt ont i bröstet, faktiskt tillräckligt för att han skulle svimma. När han vaknade var han våt av svett över hela kroppen. Artemis såg också att det var för sent att fly. Hans mördare var redan där, hopkrupen som en katt på kanten av skjulets vägg.
Mördaren var en konstig typ, inte större än ett barn men med en vuxens proportioner. Det var en kvinna med vackra, skarpskurna drag, snaggat kastanjebrunt hår och stora bruna ögon, men det betydde inte att någon nåd var att vänta. Butler hade en gång berättat att åtta av världens högst betalda yrkesmördare var kvinnor. Den här var klädd i en konstig overall som skiftade färg efter bakgrunden, och hennes stora ögon var rödgråtna.
Hon har spetsiga öron, tänkte Artemis. Antingen lider jag av chock eller också är hon inte en människa.
Då begick han misstaget att röra sig igen, och därmed punkterade faktiskt det ena av hans brutna revben skinnet. En röd fläck bredde ut sig på skjortbröstet och Artemis slutade kämpa för att inte förlora medvetandet.


Nedskrivet av Salamis

Medelbetyg: 4,4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Artemis Fowl: Slipad opal :
2005-12-31 15:10
Fjärde (och för tillfället sista) delen i serien om Artemis Fowl. Opal Koboi har rymt från ett mentalsjukhus. Hon har bestämt sig för att hämnas på alla som är inblandade i hennes misslyckade uppror i Fristaden; däribland Holly Short, Root, Butler och Artemis själv.
Sen går resten av storyn ut på att de rör sig mellan olika ”arenor” för att slåss mot allt som Opal sänder efter dom. Lite tråkigt efter ett tag, men jag kan inte sluta gilla Artemis och hans kommentarer.
Vad jag däremot får än en gång bekräftat är hur dålig Colfer är på att gestalta sorg, dessutom är Artemis inre konflikt och dialog patetisk.
Betyg 2
2006-03-10 13:50
Denna bok om Opal Koboi's hämndaktion måste jag bara ge en 5:a. Länge leve Eoin Colfer och hans böcker om geniet Artemis Fowl!
Betyg 5
2006-04-24 18:50
Skitbra bok! Åh vad den är spännande o rolig!! Ett måste för en som är trött på trista hästböcker osv!
Betyg 5
2010-03-10 19:11
Mins faktiskt inte så mycket av just denna bok. Ska själv köpa den, eftersom jag lånat den av biblioteket förut. Men Opal är här, och hon har vaknat. Hur kommer det gå för gå för den nu minnesraderade Artemis Fowl? Han tror inte ett smack på vad den lilla flickan med långa öron, snaggat kastanjebrunt hår och grön overall har att säga om 'Fristaden' 'Folket' Och allt det där babblet. Butler fattar ganska fort, egentligen tack vare Mulch.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Artemis Fowl: Slipad opal