bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Aeronauten
Artemis Fowl
Artemis Fowl - Evighet..
Artemis Fowl: Akten
Artemis Fowl: De försv..
Artemis Fowl: Det kall..
Artemis Fowl: Serieber..
Artemis Fowl: Slipad opal
Artemis Fowl: Tidspara..
Mellan himmel och helvete
Parasiterna
Liknande böcker:
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Ödehuset
 E. Johansson
Källartrappan
 A. Falk
En dam försvinner
 A. Falk
Emigrantpojken
 K. Genberg
Folket som försvann
 J. Salmson
Tam och nydraken
 J. Salmson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerArtemis Fowl: Atlantissyndromet

 
Originaltitel: Artemis Fowl and the Atlntis Complex
Författare: Eoin Colfer
Genre: Ungdom
Ämnesord: humor, äventyr
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789132156854
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Artemis Fowl är den fyndigaste, mest kriminella och mest intelligenta hjärnan i världshistorien. Eller var, i alla fall. Nu tycks hans fantastiska hjärna ha börjat svika honom.

Artemis Fowl har sammankallat en elitgrupp av vättar till Island. Men när han ska presentera sin uppfinning som ska rädda världen från klimathotet verkar han inte riktigt vara sig själv. Han tycks ha drabbats av Atlantissyndromet, som bland annat innebär personlighetsklyvning och paranioda föreställningar kring vissa siffror - 5 är ett gott omen medan 4 betyder död. Detta tillstånd tros vara ett resultat av hans fuskande i magi i kombination med bortträngda skuldkänslor.

Fram ur Artemis skadade hjärna träder hans alter ego Orion, en hopplös romantiker och allmänt oduglig. Detta samtidigt som vättarnas undervattensstad Atlantis hotas av en armé av kapade rymdsonder. Artemis skulle i normala fall kanske kunna stoppa dem men nu är det ju Orion som tagit kontroll över hans hjärna, och hans enda svar på alla krissituationer är "bivack". Och han vet inte ens vad det betyder!

Utdrag ur boken:

Butler hade känt sig lite vilsen sedan han lämnade Artemis. I mer än femton år hade han tillbringat den absolut största delen av sin tid involverad i Artemisrelaterade aktiviteter. [...]
Hans skydsling hade förändrats på sista tiden - om den saken rådde det inget tvivel. Sedan han återvänt hem efter att ha räddat ett Marocko i farozonen förra året hade en klar humärsvängning ägt rum. Artemis verkade mindre öppen än vanligt, och vanligtvis var han lika öppen som ett schweiziskt bankvalv på natten. Dessutom hade Butler lagt märke till att [...] Artemis tal verkade konstigt på något sätt. Han brukade prata i meningar som nästan var poetiska, men på senaste tiden tycktes det som om han brydde sig mindre om vad han sa än hur många ord det behövdes för att säga det.
När Boeingen började gå ner i Atlanta bestämde sig Butler för att han skulle söka upp Artemis senior och avbörda sig sin oro så snart han kommit tillbaka till Fowl Manor. Det var hans arbete att skydda Artemis från fara, men att göra det var svårt när faran kom från Artemis själv.
Jag har skyddat Artemis mot troll, svartalfer, demoner, dvärggas och till och med människor, men jag kan inte garantera att min förmåga räcker till för att försvara honom mot hans egen hjärna.Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Artemis Fowl: Atlantissyndromet :


Salamis 2011-10-06 17:12
Sjunde och nästsista boken i serien om Artemis Fowl. I samma stil som de andra, varken mer eller mindre.KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Artemis Fowl: Atlantissyndromet


  Köp boken som film på cdon: