bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Aeronauten
Artemis Fowl
Artemis Fowl - Evighet..
Artemis Fowl: Akten
Artemis Fowl: Atlantis..
Artemis Fowl: De försv..
Artemis Fowl: Serieber..
Artemis Fowl: Slipad opal
Artemis Fowl: Tidspara..
Mellan himmel och helvete
Parasiterna
Liknande böcker:
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Ödehuset
 E. Johansson
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk
Källartrappan
 A. Falk
En dam försvinner
 A. Falk
Vilma och regnbågsfjäd..
 M. Mangold

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerArtemis Fowl: Det kalla kriget

 
Originaltitel: Artemis Fowl: The Arctic Incident
Författare: Eoin Colfer
Genre: Ungdom
Ämnesord: humor, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2002
ISBN: 0786851473
 
Spänning:  6
Humor:  7
Lärorik:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Från säkra källor inom PYSS (PolisiäraYtSpaningsStyrkan) har vi fått veta att Artemis Fowl är tillbaka, lika kriminell och genialisk som aldrig förr. Vi vill inte avslöja för mycket, men vår källa indikerar att Artemis och vättarna samarbetar den här gången! Det är dock helt klart att flera kända namn återfinns i det nya äventyret. Holly, Butler, Foaly och många fler dyker upp på jorden igen under hösten och Mulch Diggum får rycka in och göra skitjobbet som vanligt!

Utdrag ur PYSS arkiv - Artemis Fowl-akten - Konfidentiellt
Någon har försett svartalferna med mänskliga kraftresurser av det mest förbjudna slaget. Löjtnant Holly Short är övertygad om att den ansvarige är den trettonårige Artemis Fowl. Men är det han? Misstankar om en förrädare inom PYSS har väckts! Artemis Fowls far hålls som gisslan av ryska maffian och Artemis kämpar för att rädda honom. Den här gången räcker det nog inte med en lysande plan. Den här gången behöver Artemis hjälp -magisk hjälp! Utredning under namnet Det kalla kriget påbörjad. (BOKUS)

Utdrag ur boken:
Artemis startade den kompakta maskinen och fällde upp den platta färgskärmen. Först trodde han att batteriet var urladdat, sedan insåg han att han tittade på ett snötäckt fält. Vitt mot vitt och bara de svagaste skuggor som visade på sänkor och långsträckta kullar.
Artemis fick en obehaglig känsla i magen. Konstigt att en så oskyldig bild kunde förefalla så illavarslande.
Kameran panorerade uppåt och avslöjade en grå skymningshimmel. Sedan, på avstånd, någonting svart och hopkurat. Ett rytmiskt krasande hördes ur de kompakta högtalarna medan fotografen fortsatte genom snön i riktning mot föremålet. Det framträdde tydligare. Det var en man som satt, nej, som var fastbunden, på en stol. Isen klirrade i Artemis glas. Hans händer skakade.
Mannen var klädd i trasor som en gång varit en kostym av högsta kvalitet. Ärr gick i sicksack som blixtar över fångens ansikte, och ena benet tycktes vara borta. Det var svårt att se. Artemis andades stötvis nu, som en maratonlöpare.
Det hängde en skylt runt mannens hals. Kartong och snöre. På skylten stod det med tjocka svarta bokstäver: Zdravstvujte, syn.
Kameran zoomade in på meddelandet i flera sekunder, sedan blev skärmen tom.
"Var det allt?"
Butler nickade. "Bara mannen och skylten. Det var alltihop."
"Zdravstvujte, syn," mumlade Artemis med perfekt uttal. Sedan hans far försvunnit hade han lärt sig språket på egen hand.
"Ska jag översätta?" frågade Butler som också talade ryska. Han hade lärt sig det under fem år i slutet av åttiotalet då han jobbat åt en spionorganisation. Hans uttal var emellertid inte lika felfritt som hans unge arbetsgivares.
"Nej, jag vet vad det betyder", svarade Artemis. "Zdravstvujte, syn: Hej, son."

Nedskrivet av SalamisMedelbetyg: 4,5 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Artemis Fowl: Det kalla kriget :


Salamis 2004-06-11 20:41
Andra delen i serien om geniet Artemis Fowl.
Betyg 3

Kringlan 2004-06-13 14:23
ARTEMIS FOWL ÄR TILLBAKA!! Trodde aldrig att längtan kunde vara så svår... Nu är det unga brottsgeniet från Irland här igen, med nya planer, nya sarkastiska skämt, och framför allt, en NY BOK! Precis som den första så är den här boken sprängfylld med vättar, gyttjefolk, svartalfer och dvärgar. Artemis Fowl har problem med den ryska maffian som har hans far som gisslan, och den sortens människor brukar döda både gisslan och lösensummebetalarna så fort dom fått lösensumman. Artemis behöver hjälp av vättarna, och det inser han. Men vättarna, däribland vittran Holly Short, har sina egna bekymmer, där det ingår både svartalfer, batterier, Softnosar och kentaurens Foalys värsta rival, Opal Koboi. Det är fartfyllt, spännande och häftigt, och aldrig har jag nånsin blivit så fäst vid en rollfigur som vid Artemis Fowl.
Betyg 5

faith 2004-06-13 18:41
Colfer lyckas igen! Fantastikt roligt, och Artemis är faktiskt en näst intill sympatisk person. Hans o Hollys relation är fint skildrad. Denna bok om möjligt ännu bättre än förra. Roligt är det. Vilken annorlunda humor!
Betyg 5

smeagol 2004-10-28 08:54
Den andra boken i Eoin Colfers serie om Artemis Fowl! Denna boken är även den laddad med riktigt roliga skämt och lättläst action. Men den här gången tvingas vättarna ta hjälp av Artemis vilket de vanligtvis inte skulle göra om de inte var tvungna. Dessutom har Artemis far blivit kidnappad av ryska torpeder. Den här boken var riktigt bra och lättläst. Helt klart Eoin Colfer's bästa!
Betyg 5

Bokslukaren 2004-12-08 16:47
Jag tycker att boken är intressant och bra. Kanske inte riktigt min stil, men ändå en mycket bra bok.
Betyg 4

heggo 2005-05-10 16:04
Alla i serien = bra!
Betyg 4

Stierna 2006-03-10 13:51
Jättebra bok, ska snart läsa om den.
Betyg 5

Boknorden 2010-03-10 19:17
Artemis Fowl har äntligen hört om sin fader. Artemis Fowl den förste. Men vad har hänt med honom? Man ser knappt att det är han, och han saknar några fingrar och ett ben. Men det är han. 'Zdravstvujte, sun' En skylt hänger runt Artemis den förstes hals. Ryska, men Artemis kan självklart ryska. 'Hej, son' står det. Kommer Artemis få tag på sin far? Samtidigt som någon förser svartalfer med batterier så de kan avfyra softnosar, en vapen. Holly är bombsäker på att det är Artemis. Behöver både Folket och Artemis hjälp? Kommer de lyckas?
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Artemis Fowl: Det kalla kriget


  Köp boken som film på cdon: