bokrecensioner boktips

Artemis Fowl - Evighetskoden

Författare: Eoin Colfer
Genre: Ungdom
Ämnesord: humor, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9177152301


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är tredje gången gilt för Artemis Fowl. Den här gången planerar han sin största kupp hittills, men nånting går fel och hans kompanjon, livvakt och ende riktiga vän, Butler, dör. Men precis som med sin far så vägrar Artemis ge upp hoppet om Butler, och kontaktar vittran Holly Short för att hon ska försöka hela honom med hjälp av magi, något som hon anser omöjligt.
Och sen så har dom ännu ett bekymmer. Bevis om vättarnas existens som Artemis hittills haft i säkert förvar har blivit stulet. Lyckligtvis har Artemis satt in en evighetskod som gör det omöjligt att komma åt bevisen. Men vem vet hur länge den håller. Med PYSS och Holly Shorts hjälp bestämmer sig Artemis för att ta tillbaka bevisen...

Utdrag ur boken:
''Nu, vätte, gäller det att tänka.''
Medelbetyg: 4,3 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Artemis Fowl - Evighetskoden :
2004-06-13 14:43
Det är tredje gången gillt för Artemis Fowl. Och böckerna blir bara bättre och bättre. Ideerna verkar aldrig ta slut för Eoin Colfer, Irlands främsta ungdomsboksförfattare.
Betyg 5
2004-06-13 18:44
Man blir då aldrig trött på Colfers härliga humor och Artemis och Hollys äventyr. Blev glad då min kompis lånade mig även tredje delen i den underbara serien då den väl kom ut. Vad annat kan jag för tillfället säga än att en underbar bok!
Betyg 5
2004-06-13 21:17
Tredje boken om Artemis Fowl
Betyg 3
2005-04-22 09:39
Tredje gången gilt för Artemis? Ja, och det med stor framgång. Detta är den tredje boken om Artemis Fowl och Colfer lyckas precis lika bra med den här som med dom andra. Sprängfylld action blandat med oslagbar humor. Allt är bra skrivet och man kommer in i den direkt. Det ända som jag kan klaga lite på var att handlingen gick lite för snabbt fram och boken kändes lite kort jämfört med dom andra. Något tråkig intrig. Men annars är den ett måste att läsa.
Betyg 5
2005-04-22 11:52
Fantasy är, tyvärr, inget för mig. Dock önskar jag det när jag läser den här fantasifulla boken. Jag kan inte låta bli att läsa klart den, för lite nervkittlande är den :)
Betyg 3
2005-05-10 16:03
Alla i serien = bra!
Betyg 4
2006-03-10 13:52
Vem låter sig inte charmas av Artemis, Holly, Butler och alla de andra?
Betyg 5
2008-11-27 22:17
Grrrr Artemis är så bra!
Betyg 4
2010-03-10 19:07
Att få komma tillbaka och möta Artemis i denna bok var mycket roligt. Jag har ju alltid gillat denna. Men, i den här går det åt helskotta för Artemis Fowl den andre. Geniet blir överlistad av den inte like smarte Jon Spiro, om jag minns namnet rätt, och hans livvakt. Butler blir skjuten under hjärtat. Kommer han överleva? Kommer vi bli av med vår älskade Butler? Svaret får du läsa, jag är inte så elak att jag svarar här. Och sedan, varför ville Artemis möte denne Spiro? Jo, C-Kuben. En dator Artemis gjort med hjälp av vätteteknologin han tog från Holly och hennes små, bokstavligt, vänner. Han måste återigen ta kontakten med vättarna för att ta tillbaka den. Men den här gången vill de att han ska få sitt minne raderat efteråt.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Artemis Fowl - Evighetskoden
Liknande böcker:
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Rävpojken
 E. Hildén
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Fjällflygaren
 K. Schwartskopf
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen