bokrecensioner boktips

Svartkrut och eld

Författare: Naomi Novik
Genre: Fantasy
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9163856603


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En fientlig drake dyker upp och är ute efter hämnd - en hämnd som innefattar Laurences och Temeraires död ...

Efter deras farofyllda äventyr i Kina blir Laurence och hans drakeTemeraire informerade om ett hemligt uppdrag. Storbritannien har köpt tre värdefulla drakägg från det ottomanska imperiet, vilket innebär att de ska ta en omväg via Istanbul på deras väg hem från Kina. De måste eskortera den värdefulla lasten tillbaks till England.
Deras resa hotas dock av faror överallt på grund av ondskefulla fällor utplacerade av den kinesiska draken Lien, en fiende som nu anklagar Temeraire för hennes flygkaptens död. Plötsligt, som följd av ett oförlåtligt svek, måste Laurence och Temeraire försvara sig. Men vad är deras chanser mot de samlade trupperna i Bonapartes armé ?

Läs tredje delen i Temeraire-serien, som bjuder på en oslagbar blandning av fantasy och europeisk krigshistoria. I böckerna möter vi en speciell och intelligent drake som tillsammans med sin trogne flygkapten Will Laurence skickas ut på olika farofyllda äventyr i den engelska kungens tjänst.
Medelbetyg: 4,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Svartkrut och eld :
2009-01-22 18:38
Tredje delen.
2009-03-19 20:07
Lika bra denna
Betyg 5
2011-04-27 08:39
När Temeraire och Laurence skall resa tillbaka till England från Kina, så får de ett uppdrag. De skall hämta drakägg från Istanbul i Turkiet, där England skall bland andra få sin första eldsprutande drake. De blir tvungna att resa över öknen och träffar på vilda drakar. men samtidigt finns det en drake som är ute efter hämnd efter sin ryttares död. Lien, en drake som tidigare tillhörde det kejserliga släktet, tänker hämnas på Temeraire.

sagan fortsätter galant och på denna bok får man bland andra få se hur krigsföringen går till när drakar är inblandade. Finns inget dåligt på denna bok.
Betyg 5
2012-11-07 17:12
Bokens bästa karaktärer tyckte jag var vilddrakarna. Jag tyckte det var intressant att läsa om deras flockdynamik och hur de levde. Annars var boken ännu en bra bok i serien, varken bättre eller sämre än de förra böckerna.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Svartkrut och eld
Liknande böcker:
Äventyret i vattenlaby..
 E. Abrahamson
Judas barn
 M. Heitz
Blöd för berget
 S. Sofia albertsson
Elddopet
 A. Sapkowski
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan