bokrecensioner boktips

Hans majestäts drake

Författare: Naomi Novik
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, humor, historia, kärlek, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9163856573


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Storfilm på gång!!
Sagan om ringen-regissören, Peter Jackson, har köpt filmrättigheterna till Naomi Noviks tre böcker om den fantastiska draken Temeraire och hans kapten!!


''Hans majestäts drake'' är den första boken i serien och är en spännande mix av fantasy och europeisk krigshistoria. I dessa tre böcker får vi möta en ovanligt intelligent och speciell drake som skickas på olika äventyr i den engelska kungens tjänst.


Europa brinner och den franske kejsaren Napoleon Bonaparte har siktet inställt på England. Ute på havet kämpar ett franskt skepp mot den engelska flottan. Vad är det som de så desperat försöker skydda? När kapten Will Lawrence äntrar det franska skeppet hittar han dyrbarheten - ett drakägg, som precis är på väg att kläckas...


Mer information om ''Hans majestäts drake'' hittar du på: www.temeraire.org
Bonusinfo: Naomi Novak skrev den första boken i serien på två månader och fick den genast antagen. En av hennes favoritfilmer är ''Master and Commander - bortom världens ände'', med Russel Crowe i huvudrollen, som hon tycker skulle passa perfekt i rollen som kapten Will Lawrence...Utdrag ur boken:
Ett lågt eko tycktes byggas upp genom Temeraires kropp, likt en dunkande trumma. ''Temeraire'', ropade Laurence, eller försökte åtminstone. han kunde inte alls uppfatta sin egen röst. han kände hur en enda enorm ilning färdades framåt genom Temeraires kropp, och all den ansamlade inandningsluften var fångad i den rörelsen: Temeraire öppnade käftarna, och det som kom ut var ett rytande som utgjordes mindre av ljud och mer av kraft, en förfärlig våg så storslagen att den tycktes förvränga själja luften framför honom......
Medelbetyg: 4,42 (19 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hans majestäts drake :
2007-12-11 19:14
Åhhh.. Va bra den va!!
Temeraire är en drake som skickas från Kina till frankrike. men engelsmännen får tag i honom och Temeraire får en skötare som heter Laurence och tillsammans försvarar de England från Fransoserna. hur bra som helst!!! den ska bli en film och gissa vem som har köpt folmrättigheterna.... just de!!! Peter Jackson!! Det ska bli tre böcker om Temeraire och Larence och jag längtat till nästa bok som heter Jadetronen!! =)<3
Betyg 5
2008-04-22 20:13
De kommer faktiskt bli fem böcker minst. Den femte är inte färdigskriven än och de två nästsista finns bara på engelska för tillfälet.
Och en sak till, boken ÄGDE!!
Betyg 5
2008-06-10 15:11
boken ägde så himla super mycket. det är den bästa drak bok jag någonsin läst.
den handlar om Temerarie som i sitt ägg fraktas av ett franskt fartyg som är på väg tillbaka hem från kina till frankrike. och detta fartyg blir kapat av Will Lawrences fartyg, och när dom väl tagit ägget visar det sig att ägget ska kläckas om bara några dagar. Och när draken, väl blir kläckt så väljer den Lawrence som sin ryttare. Och efter detta är dom bunda vid varandra. Och dom är med om många spännnade äventyr i den engleksa flygkårens tjänst.
Boken är väl skriven och bra, men skule rekomendera den till lite äldre läsare minst elva år i all fall. För språket i boken kan vara gånska svårt för mindre läsare ;)
Den får lätt en femma

<3
Betyg 5
2008-08-18 10:39
Jag tycker den var jätte bra, men att den då och då kunde vara liiite seg :( Men den var helt klart värd att läsa :)
Betyg 4
2008-11-01 15:15
Väldigt spännande bok som måste läsas!!:D
Betyg 5
2009-02-18 09:59
Nu e jag förälskad. bara älskar boken, den e tillomed bättre än Redwall av Brian Jaques. å jag e ett stort fan till han <3<3<3

Nån som vet när han börjar med filmerna? om ngn vill diskutera boken så adda gärna Half_life_81@hotmail.com :D:D:D
Betyg 5
2009-03-13 09:20
Bra bok men tycker de borde vara lite mera "ös" i den.
Betyg 3
2009-03-21 13:09
Älskar drakar och denna var inte en besvikelse för den som gärna vill tro att drakar har funnits.
Betyg 5
2009-04-07 21:21
En fantastisk bra bok, lite annorlunda fantasy historia eftersom till skillnad från de flesta fantasy och drakböcker brukar historien utspelas i medeltiden medan denna historien är under Napoleonkriget. Det enda nackdelen boken har att den inte är tillräckligt tjock och därför tar slut för fort. Jag kommer nu vänta otåligt på de kommande delar av serien ska komma ut.
Betyg 4
2009-06-05 18:47
det är en bra bok... fast jag tycker det händer lite lite även om det är en rätt tjock bok.. Lite besviken vart jag.. Men den är bra skriven och även om det är lite "lång" så måste man läsa den ^^
Betyg 3
2009-07-15 19:36
Boken är bra, men det händer för lite och den får liksom aldrig fast grepp om läsaren....
Betyg 3
2009-07-23 13:57
Den här boken måste bara läsas den är så himla bra!!!!
Betyg 5
2009-09-05 12:11
sjätte boken är på gång just nu och kan inte hålla mig till filmen.peter jackson regiserar
Betyg 5
2010-08-02 23:25
läste nyligen att Novik planerar nio delar...
Betyg 5
2010-12-06 18:28
Den bästa bok jag någonsin läst!!!!!
Betyg 5
2011-04-27 08:27
Vad skulle hända om det fanns drakar under 1800-talet under Napoleonkrigen?
Naomi Novik svarar på den frågan galant. Boken handlar enkelt om Kaptenen Laurence som har en stor karriär i flottan. Hans skepp tog över ett fransk skepp som hade med sig ett värdefullt drakägg från Kina. draken födds och eftersom den talar till Laurence, så är det hans plikt att bli en drakflygare istället för kapten. Temeraire får draken som namn och de båda bildar en slags vänskapsband som blir svår att bryta men utmaningar väntar på dem i striderna mot franska drakar.

Enkel handling, mycket bra idé och att hon handlar historia med fantasy, är genialisk. Bokens karaktärer och situationer är väldig trovärdiga. Finns inte så mycket ris i denna bok, bara rosor av bra läsning. Enda felet är att den är en kort bok, men helt läsvärd av alla åldrar.
Betyg 4
2012-01-23 16:10
Haha, skrattade lite när jag läste att en av författarens favoritfilmer är Master & Commander. Innan hade jag nämligen beskrivit boken som en blandning av Christopher Paolinis Arvtagaren-serie och filmen Master & Commander.

Jag gillade verkligen boken, jag hade innan vart ganska skeptisk eftersom historien verkade lite tråkig, vilket den faktiskt är. Det gör faktiskt inget i det här fallet, det som höll mig kvar i boken var temeraire och hans "mänsklighet" och kunskapstörst. Boken är nästan som en egen liten filosofibok dold av samhällsintriger och strider. Det som jag kanske blev lite besviken på var bristen av riktiga aktion-bitar. Den mest aktionfyllda delen av boken var sjöslaget i början så jag skulle velat haft lite mer drakaktion.

Att Laurence är sjöman ursprungligen tycker jag var ett smart drag av Novik då det inte lämnar Laurence helt handfallen när det kommer till flygning och strider, som kapten är han välbekant med vindar och stridstaktiker, men det gör honom inte heller för lik Eragon (Från Arvtagaren-serien)som kom över Saphira på ett liknande sätt. Att drakarna bara kan kommunicera muntligt gör också likheterna mindre mellan böckerna och tar bort en del av det magiska kring drakar, till bokens fördel. Drakarna blir inte så malplacerade i 1700/1800-talsmiljön och man ifrågasätter inte drakarnas plats i världen.

Allt som allt är det en bra bok som jag tycker man ska läsa, särskilt om man gillade Arvtagaren-böckerna och Jane Austens böcker (och dy.).
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hans majestäts drake
Liknande böcker:
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman