bokrecensioner boktips

Jadetronen

Originaltitel: Throne of Jade
Författare: Naomi Novik
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, humor, historia, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9163856581


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Temeraire och Laurences stridsframgångar uppmärksammas ända borta i Kina får det dramatiska följder. Det visar sig att Temeraire var en gåva från kejsaren av Kina till kejsaren Napoleon! Nu skickas en delegation till Storbritannien för att kräva tillbaka Temeraire.
Mot sin vilja tvingas Temeraire att återvända till Kina. Men kapten Laurence är inte lika välkommen. Ska deras vänskap få fortsätta eller måste de skiljas åt...

Här kommer äntligen uppföljaren till den kritikerrosade "Hans majestäts drake". I "Jadetronen" bjuds det på en oslagbar blandning an fantasy och europerisk samt kinesisk krigshistoria.

"Böckerna har ett vackert språk som inte enbart känns nytt och rappt i sitt tilltal, utan även skildrar en värld full av underbar godhjärtade karaktärer, vilka är bärande för berättelsen. "Temeraire" är en fantastisk blandning av de två gener jag tycker om allra mest - fantasy och historiska epos."
-PETER JACKSON, regissör till SAGAN OM RINGEN som
köpt filmrättigheterna till Temeraire-serien.

Utdrag ur boken:
Ett plötsligt larm utifrån, och handklappningar i en rytm.
Utan att tänka förde han handen till svärdsfästet; skottsalvan avlossades med ett rytande. "För England och Kungen!" skrek Grandby och ledde sina mannar in i striden....

Medelbetyg: 4,5 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Jadetronen :
2008-04-22 21:11
Den andra boken i serien Temeraire utspelar sig till största delen till havs och i Kina. Boken bjuder på enu mer luftstrider än de första och ger en redovisning på Temeraires bakgrund.

Boken handlar om Laurence och hans drake Temeraire som tvingas ge sig av till Kina i ett försök av den kenesisjk prisen att skilja dem åt. Vägen till Kina blir inte lätt och Laurence är nära på att förlora livet flera gånger.
I Kina får Temeraire lära sig hur det är att leva som en kinesisk drake och Laurence oroar sig för att han vill stanna där istället för England. Men tillsammans med deras vänner kommer de på ett sett att låta Laurence behålla Temeraire. Och de beslutar sig för att fara hem till England och återuppta striden med Napoleon

Boken var väldigt bra och alla som läst den första borde läsa denna, för de som gillade striderna i den första boken kommer att älska de i den här. Den är lika bra som den första, önskar bara den kunde vara längre
Betyg 5
2008-05-31 15:19
den andra boken funkar lika bra som den den första och jag kan inte vänta tills peter jacksson har förvandlat boken ill film.=)<3
Betyg 5
2008-11-01 15:13
Väldigt bra bok, lika bra som första:D
Betyg 5
2009-03-30 12:39
Blev förvånad när jag fick veta att dessa böcker tillhör ungdomsböcker. Detta är en allt för bra serie och ordet ungdomsböcker skrämmer iväg folk som skulle ha älskat den.
Betyg 5
2011-03-02 11:35
Nej, jag tyckte inte alls denna delen var lika bra som "Hans majestäts drake". Det var alldelse för trög i början att jag till och med tog en paus efter halva boken, för att ta upp den några veckor senare. Det var helt enkelt allt för mycket av boken som gick åt för att berätta om resan till Kina. Hade jag dock bara haft lite mer tålamod skulle jag insett att boken blev betydligt mer spännande i andra halvan av boken. Så spännande att den ändå får en fyra i betyg och ett löfte till mig själv av att även läsa nästa del.
Betyg 4
2011-04-27 08:32
På grund av att Temeraire tillhör en slags kejserlig drakfamilj, kräver en kinesisk prins att få tillbaka Temeraire till Kina, eftersom draken var avsedd åt Napoleon och inte åt engelsmännen. Laurence och Temeraire är tvungna att resa till Kina för att undvika ett krig mellan England och Kina. I Kina får man sett ett gemensamt samhälle mellan drakar och människor, men det finns svårigheter som de måste gå igenom också.

uppföljaren till hans majestäts drake följer galant historien och utvidgar Temeraires värld. Man får se hur man kan förflytta en drake över havet och hur det kinesiska samhället ser ut, plus en del intriger. Enda svagheten är resan som är lite för lång för att man ska orka. Men det är fortfarande läsvärd historia, som är delvis bättre än Eragon.
Betyg 4
2012-08-15 22:46
Riktigt bra. Laurence slåss om Temeraires tillgivenhet tillsammans med den kinesiske kejsaren som vill ha tillbaka Temeraire till Kina. Även om jag tycker att Laurence skulle kunna lita lite mer på sin drake och sluta vara så självisk. Även om jag förstar hans oro för att mista Temeraire tycker jag att han måste låta Temeraire utforska den kultur och plats han kommer ifrån.
Betyg 4
2013-10-03 10:03
Jadetronen är andra delen i fantasy serien Temeraire, handlingen utspelar sig under 1800 talets Europa då Napoleon Bonaparte erövrar länder . Men till skillnad från den historiska versionen så har människorna tagit hjälp av drakarna , och det finns många olika sorter. Jätte bra bok som jag direkt fastnade . Jag hoppas att tredje delen snart kommer ut på svenska.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Jadetronen
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander