bokrecensioner boktips

Längtans ö

Originaltitel: The Island
Författare: Victoria Hislop
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9113019066


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

25-åriga Alexis Fielding kommer till Grekland från England för att söka sanningen om sin mors historia, en sanning som alltid hållits dold för henne. Men hon behöver också reda ut sin egen turbulenta tillvaro. Är den på ytan så perfekta pojkvännen perfekt för just henne? Och vad ska hon egentligen göra med resten sitt liv?

Resan leder henne till Spinalonga, en liten ö utanför Kretas kust, som fram till 1957 var Greklands spetälskekoloni. Dit skickades de drabbade i exil, utan hopp om att någonsin få återvända hem. Det visar sig snart att ön präglat kvinnorna i Alexis släkt under flera generationer.
Medelbetyg: 3,4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Längtans ö :
2008-12-07 13:20
Min läsning upphör efter sidan 48 därför att nästa sida är sid 78. Ett ganska bra hopp! Under mina 48 sidor kan jag konstatera att detta är en översättning utan känsla för stil. Till exempel så har vi inte "kollat" så särskilt länge och absolut inte i början på 1900talet. Detta är en engelsk storsäljare och min nyfikenhet har väckts. Den engelska upplagan har nu lästs. Lite bättre än den svenska var den, men var inte annat än platt underhållningslitteratur.
Betyg 3
2009-01-30 19:02
En suverän bok som fångade mitt intresse från första kapitlet. Jag fick en stor längtan till att besöka Kreta och även åka till Spinalonga. Boken fick mig att söka mer information om spetälska.
Historien är fängslande och platserna väl beskrivna.
Betyg 4
2011-01-01 20:53
Underhållningsroman förlagd till intressant tid och plats. Kärlekshistorierna är väldigt banal och jag hade väntat mig större finnes av denna bestseller. Men ok berättelsen om spetälskekolonin gör boken läsvärd.
Betyg 3
Liknande böcker:
Mamma i soffa
 J. Virdborg
Quichotte
 S. Rushdie
Nej och åter nej
 N. Lykke
Misstagens bok
 S. Bjerg
evangelium enligt pantera
 h. linderholm
Renoveringsobjekten
 E. Åhman Owetz
Nattavaara
 T. Engström