bokrecensioner boktips

Snälla pappa, nej

Författare: Stuart Howarth
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, mord, kärlek, incest
ISBN: 9170026394


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Stuarts högsta önskan var att hans far skulle älska honom, men han fick veta att
han var för stygg för att vara värd att älskas. När David Howarth sattes i fängelse för att sexuellt ha utnyttjat Stuarts yngre systrar insåg ingen att han även utnyttjat Stuart, förrän den dag då han försökte igen och Stuart slog tillbaka på det enda
sätt han kunde.Stuart Howarth spenderade de första trettio åren av sitt liv i ett psykiskt och fysiskt helvete. Efter år av känslomässig tortyr och förtvivlan kände Stuart vid trettiotvå års ålder ett överväldigande behov av att åter träffa sin far (som han vid det här laget visste var hans styvfar). Han sökte försoning, men möttes av samma grymma man. Ursinnet, smärtan och förvirringen kokade över i Stuarts hjärna och han slog tillbaka, och dödade sin styvfar.När Stuarts historia berättades i rätten gjorde den så starkt intryck att han fick minimistraffet för sitt brott, och satt bara inne i tretton månader på Strangeway-fängelset i Manchester. Men tiden i fängelset förvärrade det brott han utsatts för, då han föll offer även för fängelsevakterna. Händelserna i fängelset ledde till att han stämde både Inrikesdeparteementet och Strangeway-fängelset, och vann.


Detta är historien om en liten pojke som växte upp till en modig ung man som vägrade vara ett offer.


Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Snälla pappa, nej :
2008-10-11 15:59
Barndomshistoria som berör.
Betyg 4
2008-12-29 23:27
Hemsk historia som slutade lyckligt!!
Betyg 4
2009-05-04 14:19
En fruktansvärd sann historia som är så grym. Att barn kan ha det på detta sätt. Tyvärr så är det så att det fortfarande finns barn som har det så eländigt att de blir sexuellt utnyttjade hemma eller i hemmets närhet. Misshandel ingår också i Stuarts vardag som barn liksom att bli inlåst i källaren då han varit "stygg". Och många är de barn som dagligen bli misshandlade även nu.
Att till sist slå tillbaka på den som varit så grym känns inte som något konstigt egentligen. Förståelsen blir stor då man läser denna berättelse hur Stuart blivit behandlad.
Att sedan bli illa behandlad i fängelset är lika illa det och jag hoppas att sånt inte förekommer i våra svenska fängelser idag.
En bok väl värd att läsa. Mer för innehållet än sättet den är skriven på.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Snälla pappa, nej
Liknande böcker:
Sabotören i Auschwitz
 C. Rushton
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson
En beundrad outsider
 H. Ingvarsson
Min Dotter Amy
 M. Winehouse
Året med 13 månader
 Å. Linderholm