bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
this is my life
 C. Lindarw
Street Cat Bob
 J. Bowen
En skruv lös
 V. Hagnell
ABBA Gold - den otroli..
 J. Tobler
Memoarer
 B. Dylan
Dåliga mänskor
 M. Andersson
Godless
 D. Barker
Bakom masken
 P. Criss
Blindstyre
 B. Lindqvist
Twelve Years a Slave
 S. Northup

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJohn

 
Författare: Cynthia Lennon
Genre: Biografi
Ämnesord: musik
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9173512966
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Cynthia Lennon är ett unikt vittne till de händelser som skapade Beatleskulten. Hon var med redan när de okända killarna från Liverpool fick sina första spelningar och genom de oförglömliga åren på 60-talet när Beatles popularitet nådde sin kulmen en epok som har gått till musikhistorien.

Hon var 18 år när John och hon blev ett par och under tio år lärde hon känna inte bara alla i gruppen utan också deras flickvänner och fruar, släkt och bekanta, managers och många av dem som drogs in i strålglansen runt det stilbildande bandet.

Nu berättar hon för första gången sedan John mördades i New York 1980 om deras relation. Dessutom ger hon fascinerande inblickar i hur den legendariska gruppen formades och utvecklades och ger sin personliga syn på mannen som kom att bli den mest idoliserade och beundrade av Beatlarna.

Rakt och osentimentalt avslöjar hon vad äktenskapets sammanbrott, Johns förhållande med Yoko Ono och slutligen hans död inneburit för henne och för deras son Julian.

Medelbetyg: 4,25 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av John :


sgs 2008-08-02 12:25
En jättebra bok för en gammal Beatlesfan.
Spännande och intressant att läsa om särskilt tiden före genombrottet.
Känns trovärdig och ger mycket bakgrund till flera av Beatles hit.
Betyg 5

helix 2009-06-23 08:55
All marknadsföring som jag stött på för den här boken har givit vid handen att det skulle vara ett initierat porträtt av John Lennon, gjort av hans första fru, Cynthia. Även Cynthia Lennons förord ger detta intryck. Men under hand står det klart att det är en självbiografi, i vilken John tillåts blio en viktig, men perifer, figur.
Och vem är jag att klaga? Varför skulle Cynthia inte få skriva sin egen biografi? Och varför skulle jag förvänta mig en någort annat?
Hm. Cynthia har gjort något som hon själv fördömer, nämligen slagit mynt av John Lennnons namn.
Men visst blir det bitvis intressant. Fast jag saknar analysen av Johns handlande (utom i relationen med henne - där gillar hon att analysera). Jag är inte tillräckligt intresserad av hur relationer - äktenskap - kan komma till och underhållas och brytas för att Cynthias alltför ofta skvallriga stil skall beröra mig. Och hennes överbeskyddande roll gentemot Julian Lennon (deras gemensamma son) blir framstår ibland som så sentimental att jag blir generad.

Jag vet inte riktigt om jag tycker att man ska läsa "John". Möjligen om man är intresserad av hur det är att vara gift med en kreativ konstnär som är en av världens mest kända män. Inte om man är intresserad av konstänren i fråga och vad som driver honom.
Betyg 3

koala_75 2010-08-18 16:03
Bra bok, ingående, spännande
Betyg 5

ellenori 2011-09-12 22:43
Intressant och spännande om hur Beatles uppstod och utvecklades men också om Cynthias och Johns förhållande och hur John förändrades med åren. Bidrar till bilden av John, gör den sämre pga hur han behandlade sin fru och sitt barn. Lite långdragen i mitten men mycket intressant och gripande. Speciellt kul att läsa om bakrunden till flera av låtarna som John och Beatles skrev.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till John


  Köp boken som film på cdon: