bokrecensioner boktips

Dance dance dance

Författare: Haruki Murakami
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, depression, mord, psykologi, kärlek, spänning, mystik, japan
ISBN: 0099448769

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Combining an offbeat cast of characters with Murakami's idiosyncratic prose, this novel is an assault on all the senses, a murder mystery that is also philosophical speculation, and a dark fable of advanced capitalism.
Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dance dance dance :
2008-07-27 09:33
Allt har en koppling till något annat. Och när man har tappat bort sina kopplingar till omvärlden, finns det självklart en växelcentral som kan koppla upp dig igen. Du behöver bara dansa vidare som du har gjort.

Jag blir gång på gång förundrad över Murakamis sätt att få mig att känna igen mig i hans mystisistiska värld med udda personligheter, samtidigt som han lyckas hitta nya vinklar och nya intressanta, spännande historier att berätta.

Självklart en femma. Vad mig befräffar, kan inte denna man skriva en dålig bok.
Betyg 5
2008-07-28 15:23
Det tog mig mer än en månad att ta mig igenom den här boken på ca 400 sidor. Och det är ingen dålig bok. Det är bara det att den inte passar mig. Jag brukar upskatta udda personligheter men icke den här gången, icke. Jag blev inte gripen. Jag kände ingenting. Möjligen irritiation av den bild av världen som Murakami visar mig. Ändå kan jag förstå att hans verk tilltalar många. Jag ska försöka mig på någon av hans andra böcker.
Betyg 3
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Örådet
 J. Sverker
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Misstagens bok
 S. Bjerg
Nattavaara
 T. Engström
Amado Mio
 P. Pasolini
Fiskande kattens gata
 J. Földes