bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
1Q84 andra boken
1Q84 tredje boken
1Q84: andra boken
1Q84: första boken
1Q84: tredje boken
A Wild Sheep Chase
After dark
Dance dance dance
Efter mörkrets inbrott
Elefanten som gick upp..
Elephant Vanishes
Fågeln som vrider upp..
Kafka på stranden
Män utan kvinnor
South of the border, W..
Sputnik Sweetheart
Sputnikälskling
Underground
Vad jag pratar om när..
Liknande böcker:
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Nora O'Donoghues dröm
 M. Binchy
Kärleken väntar längst..
 M. Åberg
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Den svarta ängeln
 M. Sandemo
Mitt barn lever
 H. Fogelström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNorwegian Wood

 
Författare: Haruki Murakami
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek
ISBN: 9172634766
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När den trettiosjuårige Toru Watanabe hör Beatles-låten "Norwegian Wood" spelas i en sliskig orkesterversion i ett flygplan så är det som om hans huvud sprängs i bitar. Som av en blixt väcks minnet av en kärlek han upplevt i skarven mellan tonår och vuxenhet. Hon hette Naoko, och var flickvän till en av Torus vänner.

När vännen tog sitt liv drev de isär, men när de båda träffas igen av en slump blir han kär och får uppleva en förälskelse som till lika delar är öm, intensiv och omöjlig. Naokos psyke är bräckligt. Hon försvinner till ett vårdhem och Toru bestämmer sig för att vänta, skriva brev och leva för några få korta besök. Samtidigt är han starkt dragen till en studiekamrat, som tydligt visar sitt intresse för honom. Toru lever i förvirring och ensamhet i spänningsfältet mellan dessa kvinnor.

Norwegian Wood är en kärlekshistoria som är intensiv på ett lågmält sätt, på en gång erotisk och oskuldsfull, lika självklar och komplicerad som kärleken själv.

Haruki Murakami (född 1949) är sin generations främste japanske författare. Han har skrivit en lång rad romaner och novellsamlingar (bland annat om jordbävningen i Kobe) men också flera internationellt uppmärksammade reportage, som de om gasattacken i Tokyos tunnelbana.


Medelbetyg: 3,75 (24 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Norwegian Wood :


kartul 2005-02-26 00:07
Detta är en underbar bok. En lågmäld, vacker och välskriven skildring av en kärlekshistoria i berättarens ungdom. Det är en bok som griper tag i en, som får en att lida och känna med Toru, en bok som är sorglig, erotisk, tragisk, men framför allt vacker. Språket i den svenska översättningen är utsökt och det är en ren njutning att läsa den.
Betyg 5

Wäwäwäpisteäffi 2006-06-29 10:12
Haruki Murakamis språk flyter på i en vacker prosa. Fint, fint, fint.
Betyg 5

tekoppen 2006-10-01 13:18
En helst underbarbok som vars språk flöt fram som en stor fin å en vacker sommardag. Historien grep tag i mig och har sen dess inte har släppt. LÄS.
Betyg 5

zvrk 2008-01-11 10:44
Första boken av Murakami jag läste, och som fick mig att läsa alla andra av hans böcker. Så bra var den!
Betyg 5

becka90 2008-11-29 22:48
Kanske är jag dum, men jag förstår inte riktigt vad det är som är så fantastiskt med den här boken. Språket var ganska tråkigt och jag fick aldrig något riktigt grepp om historien och dess karaktärer.

Jag vill dock understryka att det var någonting i den, vad vet jag inte, som gjorde att jag ändå gillade den. På något sätt.
Betyg 3

Joanna 2009-01-02 23:09
Nä, denhär boken gillade jag inte alls. Inte alls. Ska testa Kafka på Stranden som ju ska vara enastående, men Norwegian Woods var inte alls för mig. Tydligt berättad av Murakami, men oh så deppig. Depp depp depp.
Betyg 2

naim 2009-05-05 19:51
Helt ok. Rätt pervers författare? :O Bättre än Kafka på stranden.
Betyg 3

dragonfly 2011-10-06 15:17
Det här är en helt fantastisk bok. Jag slukade den från början till slut. Den är sådär vackert svävande, och man lever sig in i deras värld och vill vara en del av den. Underbart!
Betyg 5

animisha 2012-06-29 22:32
En väldigt sakligt skriven bok om en kärlek, sexualitet och om människor som tar sitt liv. Efter de första 100 sidorna undrade jag om jag skulle fortsätta eftersom jag upplevde huvudpersonen som väldigt nollställd men sedan började det hända lite saker. Verkligen en annorlunda bok, och rätt bra.
Betyg 3

trebor 2012-08-10 19:17
Svag trea.
Betyg 3

Kenny 2013-01-01 15:21
Japanskt sextiotal skildras osentimentalt, vänskap, svartsjuka, studietid, kärlek även under motgångar i form av sjukdom och död berättas så att det blir lätt att föreställa sig. Mitt betyg 4.24 (av 5.0).
Betyg 4

sarahallin 2013-03-14 04:05
En helt fantastisk bok! Otroligt dyster och melankolisk men med ett otroligt fint flyt och jag läste den med en varm känsla i magen. Nu är jag väldigt sugen på att läsa fler av Murakamis böcker!
Betyg 5

Dina.Tiger 2013-03-17 19:30
En ganska händelselös roman, men fylld med intressanta karaktärer, små berättelser och livsbetraktelser. I grunden är det en kärlekshistoria om Toru och hans döde bäste väns flickvän Naoko. Naoko är trasig och deras förhållande prövas när hon tas in på ett vårdhem för att försöka bli frisk från sina psykiska problem. Vi får följa Toru i sin kamp mot meningslösheten i sin tillvaro när Naoko försvinner ur hans liv, men där han trots allt hyser hopp om att hon fortfatande skulle kunna räddas. Samtidigt träffar han Midori, Naokos raka motsats, som fyller hans liv med mening igen.
Klart läsvärt om desperationen i omöjlig kärlek.
Betyg 3

Ronjafred 2013-04-02 09:25
Jag förstår inte. Jag förstår inte det fantastiska i den; samtalen och konversationerna i boken är relativt innehållslösa, och det är som att Murakami har missat att berätta någonting där mellan. Något som bör läsas mellan raderna men som inte framkommer. Visst finns det några fina metaforer, och skildringar på hur saker och ting ter sig vara. Och karaktärerna i sin tur är ibland intressanta. Men mest känns karaktärerna FÖR påhittade. Att det inte alls finns en känsla av riktiga känslor där mellan, eller så var det bara jag som blev arg på hur de var..

Men visst. Läs om ni vill ha lättläst. Men inget jag skulle rekommendera..
Betyg 2

Chrille74 2013-12-13 12:42
En bok blandad med kärlek, intriger och depressioner.
Lite enformig och saknar något som jag inte kommer på vad det är.
Inte min stil av böcker.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Norwegian Wood


  Köp boken som film på cdon: