bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Hermelinen
Silverhästen
Skämmartecknet
Skämmerskans dotter
Vildhäxa - Eldbrovet
Vildhäxa - Fiendeblod
Vildhäxa - Kimeras Hämd
Vildhäxa - Återkommaren
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerIsfågeln

 
Författare: Lene Kaaberbøl
Genre: Fantasy
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9129668115
 
Spänning:  9
Romantik:  6
Humor:  5
Lärorik:  3
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Allt började med ett brev som Kat inte borde ha läst. Eller kanske det var när hon mötte gycklaren Daniel? Eller när hon blev osams med bästa vännen Lu och nästan knäckte näsan på henne? Kat kan lätt komma på tusen saker som hon inte borde ha gjort.
Och nu har hon hamnat i Borgens fängelse. Och om hon inte kommer ut snart så kommer en som hon håller mycket av att dö ...
Tredje delen i trilogin om Katriona, fantasyserien av den danska succéförfattarinnan.

Medelbetyg: 4,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Isfågeln :


ElinJ 2008-07-01 13:52
Nu tar serien fart och man märker hur Kat växer. Hon är nu 14 år och får uppleva sin första kärlek. Hon läser ett kurirbrev som blev ett fruktansvärt felsteg. nu måste hon kämpa för att rymma ur fängelsehålan, leka duva och rädda sin bästa vän från att hängas.

En annan underbar sak som händer är att Kat får sin första silverhäst. Hon döper den till Midnatt och det hetlevrade stoet är kommet av Frost. Dorissas Frost. den första silverryttaren hon träffar och den första silverhästen hon någonsin red på. Kunde det bli bättre? Om du skulle fråga kat vad hon tycker om historien skulle hon nog svara att den dög men att det kunde varit lite mindre fart i det hela. Men som tur är så slutar allt lyckligt vilket man kan ifrågasätta hela boken ut!

jag hopppppppas verkligen att det kommer en uppföljare på denna femstjärniga boken!! Även om det står att detta var sista delen så vill jag inte att lene bara ska ge upp Kat som knappt är vuxen. Jag vill följa hela Kats ilv!! =)<3
Betyg 5

TusendelFörsent 2011-10-11 22:39
Allt började verkligen när hon läste det där brevet. Jag kan bara sitta och känna medlidande för Kat som kämpar för sin dröm. Allting är så fint i den här boken särskilt sidan 255. Läs igenom den sidan noga! Tam'kora Atavisa måste vara det vackraste jag känner till på ett påhittat språk.
Betyg 5

MeYouKnow 2011-11-01 22:32
Isfågeln, den spännande fortsättningen på Hermelinen har jag då äntligen läst och jag kan säga att jag vart då inte besviken. Författarinnan har byggt upp serien bra och det märks att Kat har blivit äldre och mognare, hon är fortfarande tuff och annorlunda men nu har hon växt upp och lärt sig att kontrollera sitt hetsiga humör. I denna avslutande bok får hon även uppleva sin första kärlek och en vänskap så djup att den trotsar döden (eller hur uttrycket nu är ^^).
Om vi fortsätter med karaktärer så måste jag säga att jag gillar Simon bara mer och mer och jag är avundsjuk på Kat för att hon har en sådan bra vän. Och jag tycker det är så gulligt hur båda två riskerar livet för varandra hela tiden.
Daniel, ja Daniel som man kan både hata och älska på samma gång kom in så sent som i sista boken i serien och jag hade gärna velat att han skulle ha kommit in tidigare. För att han är underhållande men jag kan samtidigt störa mig väldigt mycket på hans häftiga humörsvängningar.
Och Lu, hon älskar jag fortfarande.

Om jag struntar i karaktärerna och bara tittar på språket och historian så ser det bra ut och det här är helt klart den bästa boken i triologin. Den är faktiskt inte (som den förra var) långtråkig i början, utan äventyret drar igång direkt vilket är något jag uppskattar väldigt mycket. Ja, jag har egentligen ingenting att klaga över och det fanns inget i boken som gjorde den sämre på något vis men det finns något som gör att den tyvärr inte är i samma klass som Hungerspelen, Vampire Academy och House of Night.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Isfågeln


  Köp boken som film på cdon: