bokrecensioner boktips

Hermelinen

Författare: Lene Kaaberbøl
Genre: Fantasy
Ämnesord: spänning, ungdom, äventyr
ISBN: 9129666678


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kat har huvudet fullt av drömmar när hon börjar på ryttarskolan. Hennes högsta önskan är att få en silverhäst och bli en silverryttare, en sådan som rider land och rike runt och hjälper människor i nöd. Men som den starka personlighet hon är får hon snart fiender. Och hon vet för mycket om den livsfarliga Hermelinen, den mest efterspanade människan i Breda, varken man eller kvinna ...
Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hermelinen :
2008-01-02 23:29
lite mer fart och händelser men ganska kronglig
Betyg 4
2008-01-05 15:58
En bra uppföljare till silverhästen men personligen gillar jag nog hennes andra serie bättre!! =)<3
Betyg 4
2011-10-11 22:41
Åh, kan inte Kat bara var tyst någon gång och inte ställa till det för sig. Det är en ganska känslofull bok som lene har skrivit och det har hon gjort bra.
Betyg 4
2011-10-29 11:43
Hermelinen har för mig varit en spännande läsning men den har sina brister.
Till att börja med så älskade jag karaktärerna, jag menar det är inte så ofta man har en sådan kaxig och hetsig huvudperson (i undantag för Rose) och Katriona var inte en sådan person jag först trodde att hon var. Hon överraskade mig hela tiden genom att ständigt hamla i trubbel och konflikter. Lene har skaffat en fantastisk huvudperson och för en gångs skull så vart jag inte besviken. Förutom Katriona så gillade jag också Simon som är en sådan älskvärd och gullig person och jag älskar hur han alltid ställer upp för Katriona, vad som än händer.
Förutom karaktärerna så var själva historien också bra och jag bara älskar iden med silver och marhästarna. Det känns så annorlunda på något vis.
Jag måste också tillägga att författaren lyckades skriva så bra och hon la in rätt saker på rätt ställe. Det är inte många som lyckas med det.

Som väntat så kommer det ju alltid ett men på slutet och den här gången handlar det om att de första 150 sidorna så var det långtråkigt och det hände ingenting. Jag var nära att lägga tillbaka boken i hyllan men jag är glad att jag inte gjorde det för att sedan började det bli spännande. Men slutet var över för snabbt, det var ett ganska stort misstag som författaren gjorde. Jag menar efter att de första 250 sidorna bara har handlat om när hon går på akademin och listar ut saker om Hermelinen så gick slutet för snabbt, författaren skulle ha dragit ut på det lite och jag måste säga att jag blev lite besviken.

Så jag kommer att ge boken en stark trea och nu ska jag bege mig till biblioteket och låna nästa bok i triologin.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hermelinen
Liknande böcker:
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman