bokrecensioner boktips

Fantomen på Manhattan

Författare: Frederick Forsyth
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, musik, religion, historia, kärlek, kultur, spänning
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9100570214


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Legenden om Fantomen på Stora Operan är känd över stora delar av världen, inte minst genom Andrew Lloyd Webbers musikalverision.I slutscenen jagas Fantomen av en uppretad folkhop så långt ner i Operans källare att han aldrig blir synlig igen.
Inte förrän Frederick Forsyth nu tar upp tråden. Han låter Fantomen fly till New York - året är 1906 - och i största hemlighet börja ett nytt liv. Med mask för sitt vanskapta ansikte kan han iaktta utan att iakttas, och utarbeta den raffinerade hämnd som ska kompensera honom för de skymfer han fått utstå. Till den änden behöver han ett operahus - och han bygger också ett, med hjälp av de människor över vilka han äger en diabolisk makt. Ruktet om hans inflytande når till sist Christine, sångerskan i Paris som var föremål för hans heta passion.

En uppfinningsrik och underhållande historia med iskall saklighet. Forsyths mästerskap är att göra den lika kusligt trovärdig som om den vore verklighet.

Utdrag ur boken:
Jag som under sju år terroriserades av min grymme far, tillbringade nio år som fastkedjat djur i en bur, elva som en utstött i källaren under Parisoperan och tio med att försöka kämpa mig upp från fiskrensningsskjueln vid Gravesend Bay till min nuvarande ställning, nu när jag äger rikedom och makt som inte ens Krösus drömde om. Så ser jag staden breda ut sig under mig och tänker: Så jag hatar och föraktar detta människosläkte.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fantomen på Manhattan :
2004-03-31 14:44
Det var mycket intressant att få läsa denna bok, som fortsätter på en av mina favoritmusikaler. Och Forsyth's förord är mycket intressanta att läsa, så att man får veta lite bakgrund till själva berättelsen om Erik, som Fantomen då heter. Mycket bra och verkligen läsvärd!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fantomen på Manhattan
Liknande böcker:
Ristmärken
 J. Theorin
Årsboken
 S. Karlsson
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews