bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bedragaren
Det fjärde protokollet
Djävulens Alternativ
Dubbelgångaren
Fantomen på Manhattan
Hämnaren
Ikon
Inga ormar på Irland
Kobran
Krigshundarna
Piloten
Schakalen
The Day of the Jackal
Täcknamn Odessa
Veteranen
Liknande böcker:
Någon måste dö
 J. Moen
Eko ur glömskan
 A. Mathlein
Annelie
 H. Fogelström
Lurad
 O. Svedelid
Helvetestrappan
 L. Frostelid
En chans på miljonen
 L. Frostelid
Jihadistjägaren
 L. Frostelid
När himlen håller andan
 A. Sjögren
Kurirplan nödlandar
 L. Ray
Utan alibi
 S. Brown

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFörhandlaren

 
Originaltitel: The Negotiator
Författare: Frederick Forsyth
Genre: Thriller
Utgivningsår: 1989
ISBN: 9176426076
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En dimmig morgon i Storbritannien. En ödslig landsväg. En ung man kommer springande. Sedan slits tystnaden i bitar. Skottlossning. På ett enda förlamande ögonblick har ett dödligt spel inletts. Och ett nytt storkrig är nära.
Vi befinner oss en bit in på 1990-talet. Oljan håller på att ta slut och USA kan bara överleva genom att skaffa sig fullständig kontroll över en av Mellanösterns rikaste oljestater. Men den nya presidenten John Cormack står just i begrepp att underteckna ett radikalt nedrustningsavtal. Och han skulle aldrig tillåta att USA med våld övertar makten i ett annat land. Därför blir hans son kidnappad - det första steget i en plan att krossa Cormack.
Den ende som kan hindra att planen lyckas är Quinn, kallad Förhandlaren. Han har vanan, modet och det iskalla lugnet. Medan världen håller andan köpslår han med kidnapparna. Men i sista minuten tar händelserna en ny och ännu farligare utveckling. Quinn har blivit lockad i en fälla...

Medelbetyg: 3,25 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Förhandlaren :


helix 2008-05-14 13:46
Det här är inte så bra faktiskt.
Forsyth börjar storstilat med ett fantastiskt världpolitiskt anslag, där USA och Sovjet gör upp varsin diabolisk plan för hur den egna nationen skall klarar sin egen försörjning av den sinande oljan under överskådlig framtid. Och det målas upp relativt trovärdigt. Och omständligt. Och sen... schabblar författaren bara bort det.. Det känns som att det bara var en ursäkt för att skriva ett kidnappardrama. Men han skulle hållt sig till det då. Utan att anstränga sig övermaga.

Dessutom använder han sig av billiga språkliga knep för att hålla spänningen uppe, som jag bara blir irriterad på. Han utelämnar viktig information för läsaren på ett uppenbart sätt. Tex kan han beskriva hur huvudkaraktären, Quinn, går in i en affär och handlar toalettartiklar, underkläder "och en sak till som det krävdes lite övertalning för att få köpa". Senare i historien får vi naturligtvis veta vad det var han hade myglat till sig... men det blir läckberg-varning på det.

Jag vill också påpeka att Forsyth inte tecknar personer särskilt trovärdigt. Antingen är man on eller god. Är man ond är man genomrutten, är man god - ja, då är man supersnäll.

Trots allt är det en thriller som kan läsas med viss behållning.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Förhandlaren


  Köp boken som film på cdon: