bokrecensioner boktips

Oskuld och erfarenhet

Originaltitel: Burning bright
Författare: Tracy Chevalier
Genre: Historisk roman
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9132333609


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Året är 1792. Frankrike skakas av revolutionen. I England växer fabrikerna upp och storstadslivet präglas av trängsel och fattigdom, men också av nöjen som cirkus, parader och fyrverkerier.
Hit anländer stolmakare Thomas Kellaway med sin familj för att arbeta som snickare åt den store Philip Astley och hans cirkus. De kommer från en lantlig miljö och det tumultartade, hårda storstadslivet påverkar dem alla. Men det är sonen, Jem som snabbast anpassar sig tack vare den växande vänskapen med Londonflickan Maggie - en överlevare med en mörk hemlighet.
Jem och hans syster Maisie lär också känna den märklige mannen i grannhuset - diktaren och konstnären William Blake. Han ses som en udda figur, inte bara för sina dikter och bilder, utan också för att han är öppen anhängare av den franska revolutionen.
Det är många olika faror som lurar i ett dimmigt och skoningslöst London, något som blir uppenbart för dem alla, både den egensinniga, erfarna Maggie och de två oskuldsfulla syskonen från landet. Ändå är oskuld och erfarenhet bara två sidor av samma människa, som mr Blake förklarar. Det är spänningen mellan motsatserna som gör oss till dem vi är. Kanske handlar det om frihet, modet att släppa taget och att följa sitt samvete?
Medelbetyg: 2,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Oskuld och erfarenhet :
2007-11-12 17:58
Trögt berättad. Gjorde mig oerhört sömnig.
Betyg 1
2007-11-13 13:28
Den var lite seg i början men när den väl kom igång var det en väldigt bra bok. Jag gillar Tracy Chevalier och har längtat efter en nysläppt bok av henne och hon gjorde mig inte besviken.
Betyg 4
2009-04-16 08:12
Det var en händelelös historia, boken gav en inblick i någta människors liv år 1792 London.Tracy Chevalier beskrev hur det såg ut och hur folk levde då mycket bra, men sen var det inte mycket mer. Jag läste och läste utan att det blev någon utveckling i historien.
Betyg 2
2010-08-16 19:17
Jag kunde inte sluta läsa tycker den var riktigt bra men saknar en efterföljare eftersom den finns så mycket mer att berätta om dessa personer. Känns som man bara fick läsa inledningen till en historia.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Oskuld och erfarenhet
Liknande böcker:
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
De ofrälsta
 R. Harris
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
Bara en mor
 R. Jacobsen
Bara en mor
 R. Jacobsen
Bara en mor
 R. Jacobsen
Bara en mor
 R. Jacobsen