bokrecensioner boktips

Sahara

Författare: Clive Cussler
Genre: Roman
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 1992
ISBN: 1439135681


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Djupt inne i den afrikanska öknen upptäcker Dirk Pitt och hans sällskap att den topphemliga riskfavallsanläggningen läcker en livsfarlig, kemisk substans. Det försåtliga giftet sprids i Nigers vatten och orsakar sjukdom och död bland människorna längs flodens stränder. Nu hotar giftet att släcka allt liv i världshaven - en global miljökatastrof som kan komma att innebära slutet för mänskligheten ...
En samvetslös fransk industrimagnat och en västafrikansk general står bakom projektet. Farliga, korrumperade män, beredda till allt för att hindra att världen får veta vad som pågår.
Medan klockan tickar mot jordens undergång, kämpar sig Dirk Pitt genom det skoningslösa Sahara för att slå larm. Innan det är för sent...
Medelbetyg: 2,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sahara :
2007-06-19 15:59
Spännande och aningen underhållande, men den här boken kan bäst jämföras med en överdriven thriller, utan en riktigt intelligent handling, men med ett spänningsvärde.
Betyg 2
2007-09-18 21:16
dirk pitt räddar världen än en gång med sin medhjälpare al och numa i ryggen. samma bok som de övriga av cussler, han har bara ändrat miljö och ordning på intrigen. dessa böcker är thrillergenrens harleqin och är egentligen litterär dynga men jag ser dem som tidsfördriv jämställt med att: peta naglar och pilla vax ur öronen. läs en så har du utömt hela författarens fantasi och skrivartalang.
Betyg 1
2007-11-10 12:35
Spännande. Berättar om en möjlig miljökatastrof
Betyg 3
2012-06-11 10:10
En bra bok !
Betyg 3
Liknande böcker:
Till låns
 B. Plain
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
John Carter och marsfu..
 E. Burroughs
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Fågeltribunalen
 A. Ravatn
Djungelrummet
 C. Möller
Tarzan och det gyllne..
 E. Burroughs
Jackie
 A. Swärd
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist