bokrecensioner boktips

Den gömda skatten

Författare: Clive Cussler
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 1989
ISBN: 9132436092


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

År 391 efter Kristus sätts det berömda biblioteket i Alexandria i brand. Befallningen kommer från den romerska kejsaren och med den förstörs antikens största skattkammare, fylld med ovärderliga konstföremål och skrifter - allt från Homeros samlade verk till kartor och teckningar över faronernas guldskatter, kung Salomos rikedomar och hemliga guld- och oljefyndigheter i det väldiga romarriket.
Men en lite grupp män vågar trotsa kejsarens order och lyckas i hemlighet föra de meset värdefulla skatterna i säkerhet. De göms i ett främmande avlägset land, i underjordiska grottor djupt undan världen ögon ...

År 1991 får Dirk Pitt av USA uppdraget att söka återfinna den legendomspunna skatten. Hans efterforskningar utlöser en storpolitisk hetsjakt med många inblandade, fler regeringar, religiösa fanatiker, internationella terroristgrupper. Alla fullt medvetna om att den gömda skattens hemligheter i ett slag kan förändra världens känsliga maktbalans ...

Medelbetyg: 2,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den gömda skatten :
2007-05-01 18:39
Mycket längesen jag läste boken, men kommer ihåg att jag gillade den. Lite Bond-känsla över böckerna med Dirk Pitt i huvudrollen. Kvalitén kan dock diskuteras ibland.
Betyg 3
2008-07-30 07:21
håller med föregående recensent, när jag och min familj skaffade vår sommarstuga ärvde vi ett bibliotek. I detta bibliotek fanns clive cusslers samlade verk. Detta har resulterat i att jag varje sommar läser minst 2 dirk pittböcker. ibland tilltalar de mina ungdomsäventyrshormoner men oftast är jag ganska trött på alla stereotyper som denna författare finner så självklara i sin litteratur.
Betyg 1
Liknande böcker:
Pojken från skogen
 H. Coben
En detektivroman
 J. Bolinder
Förarsätet
 M. Spark
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler
Angelika
 T. Giron
Lockdown
 P. May
Anfall som försvar
 M. Cameron
Priset för ett liv
 U. Adelsohn