bokrecensioner boktips

Den gömda skatten

Författare: Clive Cussler
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 1989
ISBN: 9132436092


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

År 391 efter Kristus sätts det berömda biblioteket i Alexandria i brand. Befallningen kommer från den romerska kejsaren och med den förstörs antikens största skattkammare, fylld med ovärderliga konstföremål och skrifter - allt från Homeros samlade verk till kartor och teckningar över faronernas guldskatter, kung Salomos rikedomar och hemliga guld- och oljefyndigheter i det väldiga romarriket.
Men en lite grupp män vågar trotsa kejsarens order och lyckas i hemlighet föra de meset värdefulla skatterna i säkerhet. De göms i ett främmande avlägset land, i underjordiska grottor djupt undan världen ögon ...

År 1991 får Dirk Pitt av USA uppdraget att söka återfinna den legendomspunna skatten. Hans efterforskningar utlöser en storpolitisk hetsjakt med många inblandade, fler regeringar, religiösa fanatiker, internationella terroristgrupper. Alla fullt medvetna om att den gömda skattens hemligheter i ett slag kan förändra världens känsliga maktbalans ...

Medelbetyg: 2,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den gömda skatten :
2007-05-01 18:39
Mycket längesen jag läste boken, men kommer ihåg att jag gillade den. Lite Bond-känsla över böckerna med Dirk Pitt i huvudrollen. Kvalitén kan dock diskuteras ibland.
Betyg 3
2008-07-30 07:21
håller med föregående recensent, när jag och min familj skaffade vår sommarstuga ärvde vi ett bibliotek. I detta bibliotek fanns clive cusslers samlade verk. Detta har resulterat i att jag varje sommar läser minst 2 dirk pittböcker. ibland tilltalar de mina ungdomsäventyrshormoner men oftast är jag ganska trött på alla stereotyper som denna författare finner så självklara i sin litteratur.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den gömda skatten
Liknande böcker:
X
 P. Engman
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund
Dödsdansen
 M. Grund
Blickfångarna
 M. Kallentoft
Öster om avgrunden
 T. Engström
Mirakelkammaren
 A. Kim
Samanthas svåra val
 K. Daniel
Ond tro
 A. Bailey
Vad hände med Barry?
 J. Lowery Nixon