bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Har jag en dålig dag k..
 C. Unge
Det gäller livet : en..
 J. Palmström
Himlen kan vänta
 L. Gray
Fristen
 P. Levi
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Street Cat Bob
 J. Bowen
Här är mitt liv
 L. Holmqvist
Timme för timme dag fö..
 C. Peters
Ända in i märgen
 A. Taesler
Och i Wienerwald står..
 E. Åsbrink

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGör vad ni vill men döda henne inte

 
Författare: Bob Snoijink & Yolanda
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, hälsa, mord, psykologi, kärlek, incest, våldtäkt, tortyr, misshandel, svek, abort
Utgivningsår: 1994
ISBN: 9188541207
 
Lärorik:  7
Sorglig:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Min egen berättelse : I den lilla orten Epe i Holland har ett omfattande och fruktansvärt fall av incest avslöjats. Rättsväsendet i Holland har aldrig tagit del av en sådan extrem sexuell sadism och misshandel som flickan Yolanda usatts för. Först den 31 Juli 1999 kunde Yolanda ta sig ur det nät som hennes plågoandar spunnit kring henne då föräldrarna och brodern dömdes till fängelsestraff.
Hur kunde Yolanda överleva detta helvete med tortyr, misshandel, aborter, babymord, våldtäkter och ständiga svek?

Läs den fruktansvärda och gripande berättelsen, sett ur Yolandas eget perspektiv.

Utdrag ur boken:
Tydligen ville mina föräldrar gärna att jag skulle bli med barn; preventivmedel var något som satte käppar i hjulet för det hela. Till polisen har jag sagt: "Jag var en maskin, i vilken man sprutade sperma och ur vilken det kom bebisar".

Men mina föräldrar måste ha råkat i panik när de kom på att mitt havandeskap kunde tyda på att något inte stod riktigt rätt till i mitt hem. Därför satte de igång förlossningen på konstgjord väg. Min mor höll fast mig och min far sparkade och slog mot min mage. (...) Men det gick inte så flott som man räknat med. Då sa min mor till Adriaan att han skulle hämta verktyg så att de kunde få ut barnet (...) därefter gick Adriaan ut och kom sedan tillbaka med verktyg: en tång som min far använde i sitt arbete och en elektrisk borrmaskin.


Medelbetyg: 4,57 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Gör vad ni vill men döda henne inte :


SacredGarden 2007-02-09 18:30
Det här är en av de vidrigaste böcker jag läst!
Det finns inga ord...
Jag tycker att Yolanda berättar sitt livsöde på ett beundransvärt sätt. Hon känns rak och ärlig och "förfinar" inget i sitt språk.

De två utdragen ur boken är bara att skrapa lite på ytan av denna fruktansvärda berättelse.
Så jag kan inte rekommendera denna bok för känsliga läsare.
Betyg 5

flikkkan94 2009-01-21 00:51
boken är ju fruktansvärd. tänk om de lika gärna var du. man börjar ju må lite illa på viss ställen i boken, men man vill ju veta hur den slutar. den är bra skriven. förstår inte hur folk kan behandla barn sådär.
Betyg 5

Madelen 2010-05-02 18:44
En otroligt bra bok. Men den är väldigt äcklig och man mår ibland illa av orden i boken. Känsliga personer ska inte läsa den. Det är sjukt att de finns människor som behandlas på detta viset. Usch å fy. Boken berörde mej väldigt starkt.
Betyg 5

Chimandra 2010-12-06 12:01
Denna bok är absolut det mest vidriga jag någonsin läst och förhoppningsvis också den enda i det här slaget. Onskan är verkligen personifierad här och hånskrattar åt oss sida efter sida i denna grymma levnadsberättelse. Hur människor kan bli så ondskefulla är för mig mycket svårt att förstå. Att förövarna dessutom knappt fick några straff är ändå svårare att fatta. Jag brukar vanligtvis inte önska människor ont men i det här fallet skulle de här mycket sjuka människorna få smaka på sin egen medicin. Hur Yolanda överlevde denna terror är ett mirakel fast ibland undrar jag om det varit bättre om Gud tagit hem henne innan så många oskyldiga liv och hennes barn kom till skada. Vad kan man lära sig från denna bok? Att onskan finns där ute och att vi inte alltid kan skydda oss emot den men att det är oerhört viktigt att vi inte blundar eller tittar åt ett annat håll om vi skulle misstänka att någon blir illa behandlad barn som vuxen. Misshandel och övergrepp sker varje dag och det är minst 20 kvinnor som blir misshandlade till döds i Sverige. Vi måste gripa in och anmäla eller på något sätt visa att vi bryr oss om våra medmänniskor. Vi har alla rätt till att få växa upp i ett kärleksfullt hem där vi kan känna oss trygga och älskade. Jag tror också att vill vi ha en kärleksfullare värld får vi börja med oss själva och se varje ny dag som en möjlighet att ge synbara bevis på att vi älskar våra medmänniskor. En komplimang, en kram, ett telefonsamtal, ett besök, en present en blomma det finns massor av olika sätt att visa vår kärlek. Gör vi det till en vana att varje dag ge av vår kärlek så höjer vi energinivån av kärlek på jorden och allt det vi ger ut kommer tillbaka tilll oss själva.
Jag hoppas innerligen att Yolanda mår bättre idag och att hon äntligen kan få den kärlek och trygghet som hon helt saknade under sin uppväxt. All heder till dig Yolanda som stod på dig och vågade berätta.
Ewa C
Betyg 5

MariaButterfly 2011-01-17 15:34
Någon som vet vart man kan få tag i boken? Finns varken på adlibris eller Bokus. Tack :-)

Vivica 2014-04-13 20:38
Någon som kan hjälpa mig att få tag på denna bok eller tippsa mig? Har letat utan att finna den länge...tackar på förhand!

Phenomena 2014-08-01 20:13
Det absolut vidrigaste och grymmaste jag någonsin har läst.
Detta är Yolandas berättelse om sin uppväxt bestående av incest, misshandel, barnamord och prostitution. Reglerna är enkla: Gör vad ni vill, men döda henne inte.
Det skär i kroppen att läsa. Och det är totalt ofattbart hur någon kan ha gått igenom detta och ändå överleva.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Gör vad ni vill men döda henne inte


  Köp boken som film på cdon: