bokrecensioner boktips

Spegelporten Bok 1

Författare: Stephen Donaldson
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, äventyr
ISBN: 9127036456


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kung Joyse i de magiska speglarnas rike Mordant är i beråd. Han själv och hans värld hotas av den onde Vagel och av Cadwals horder från Utanför och i Mordant lurar förräderiet i okända gestalter.
Terisa Morgan från ett annat Utanför blir utsedd att kämpa för Mordant. Terisa är en flicka från vår värld, en drivhusplanta van vid lyx och bekvämlighet och ovan att handla och tänka självständigt.En dag sker något märkligt i hennes egen lägenhet: en golvspegel visar plötsligt en annan gestalt än Terisas egen -- en ung man i Terisas egen ålder. Det är ingen reflexion, han finns inne i spegeln. I en skur av splittrat glas träder han in i Terisas värld.

Så börjar Terisa Morgans sällsamma äventyr som för henne till kung Joyse och landet Mordant, för att hjälpa kungen i hans svåra nöd. Det är en sällsport olämplig kämpe han får. Men långsamt vaknar Terisa ur sin letargi, finner sig själv och sin väg.


Medelbetyg: 3,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Spegelporten Bok 1 :
2006-12-11 08:14
Ganska bra? Men kunde vara ganska seg ibland.
Betyg 3
2006-12-11 18:36
har väl läst bättre
Betyg 2
2006-12-16 16:16
Länge sedan jag läste den här boken, 2 år eller något sådant. Jag kommer ihåg att jag tyckte att inledningen var väldigt seg, men att jag sedan sträckläste den och de andra böckerna i serien. Liksom Donaldsons andra fantasyböcker tenderar den här att bli seg emellanåt, men jag tyckte om den och den står faktiskt med på min önskelista i år :)
Betyg 4
2006-12-22 12:28
Donaldson skriver lite mörkare fantasy, allt är inte ära och guld och besegrade drakar. Också sättet som huvudpersonen ramlar in i fantasyvärlden är i denna bok något annorlunda. Terisa kliver genom en spegel in i en annan värld. Inte helt nytt kanske, men just speglars betydelse i fantasyvärlden är annorlunda.

Det här är en berättelse som sätter fart på tankeverksamheten hos läsaren. Här kastas en människa från vår värld rakt in i fantasyns förbryllande och mycket annorlunda värld. Vi får följa Terisas tankar och känslor inför den märkliga tidsålder och det annorlunda samhälle hon kastas huvudstupa in i. Hennes roll i landets öde blir överväldigande, och spänningen stiger när intrigerna tätnar.

Mycket fängslande fantasy, med en annorlunda touch. Jag har läst serien ett par gånger, både på originalspråk och i svensk översättning, och finner något nytt att fundera över varje gång.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Spegelporten Bok 1
Liknande böcker:
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman
The Watchman of Eternity
 P. Witcover
Drakarnas dans
 G. R.R . Martin
Stardust
 N. Gaiman
Rotlös
 L. Landström
Blodsbunden
 L. Landström