bokrecensioner boktips

Martina-Koden

Författare: Martina Haag
Genre: Humor
Ämnesord: humor, kärlek
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9164201864


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Varför hörs någon vråla SÅÅÅHÄÄÄÄR HAAAR INTEEE MARIIIAAANNE FREDRIKSSOOON DEEEEEEET i det lilla vita huset i Bromma? Vad gör man när man är så trött att man inte står ut en enda sekund till och vill stoppa in hela sin familj i ett skåp? Varför ser Martina Haag ut som en smurf med pösbyxor? Och vad gör hon egentligen instängd i en hiss med Viggo Mortensen på en lyxig björnfäll? Hur ska man bära sig åt för att få en riktigt vidrig julafton? Och kommer verkligen Hans Blix att kunna reda ut bråken hemma hos familjen Haag?"

Medelbetyg: 3,75 (16 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Martina-Koden :
2006-11-20 16:26
Jag är väldigt svag för Martina och hennes humor och igenkännande faktorer så jag är nog lite partisk.
Speciellt jag som så ofta förespråkar om språket och känslan.
Men det här är suverän komik - baserat på Martinas krönikor och liv. Och det är bara SÅ bra. Hur hon hittar rätt ord i rätt tillfälle.
Alltså ge mig en dunk vin och ett par timmar med denna kvinna och jag är övertygad om att vi löst många världsproblem.

Den är naturligtvis lika bra som den första "Hemma hos Martina", och jag är riktigt avundsjuk om ni har dessa böcker kvar olästa.
Hon är klockren.

Alla ni som har barn och någon gång velat buzza eran make så att han försvinner ; läs den!!
Betyg 5
2007-02-05 21:50
Martina Haag är ju som sagt min idol! Hon är rolig och bjuder verkligen på sig själv. Jag tycker iof de andra två böckerna är snäppet bättre. Jag uppskattar den nog mer när jag är gift och har barn. En STARK trea-svag fyra....kan inte riktigt bestämma mig.....
Betyg 4
2007-03-19 09:30
Jag tycker den här boken är något överspänd... Har själv småbarn och visst är den träffande ibland men hon spelar över rätt ofta tycker jag! RIKTIGT så illa kan det väl inte vara...? Språket är inget vidare heller men visst, boken har sina poänger och har man inget annat för sig så kan man lika gärna läsa denna som något annat! Svag 3.a från mig!
Betyg 3
2007-05-23 20:11
Gillade hennes Hemma hos Martina men tycker att det känns lite som en repris denna bok. (tyvärr)
Humor det har hon men varför ska Hans Blix komma in i bilden?
Betyg 3
2007-07-22 19:06
Martina skriver på ett rakt, enkelt och roligt sätt. Inte många författare som får mig att småskratta men hon lyckas definitivt. Boken var extremt lättläst och var utläst på ett par timmar, dessvärre...
Betyg 5
2007-08-30 10:56
Martina har kommit för att stanna. Hon är sååå rolig och bjuder på sig själv.

Läste för några år sedan att de svenska bokförlagen efterlyste humoristiska, vardagsnära berättelser för det fanns nästan inget sådant bland de svenska författarna. Det verkar som om Martina tog detta till sitt hjärta och sin själ och gjorde verklighet av det.

Lyckostar ni som ännu inte läst dessa. Jag önskar jag var en av er.

PS. Martinas egen läsning av sin "Underbar och älskad av alla" läser hon sååå bra. Toppbetyg till allt hon skrivit hittills.
Betyg 5
2008-03-26 15:55
Riktigt riktigt kul! Riktigt bra krönikor blir oftast bättre/roligare när de placeras i klump.
Martina Haag skriver rolig svenska, hon skriver igenkännande (även om man inte är kvinna). Det är lättläst och kul.

Det enda jag retar mig på är att Martina växt ur sig själv. Hon är för känd. Det hon skrev berörde mer när hon inte var en av litteratureliten.
Det finns andra böcker att tipsa om som är i samma genre, men nästan ännu bättre skrivna. "Dom är här nu!" av Åsa Lundh är den sådan. En otippad liten pärla.

Martina-koden är helt klart läsvärd. Den fastnar inte, men den är rolig för stunden.
Betyg 4
2008-07-02 17:14
5
Betyg 5
2008-07-11 14:49
Jag är inte jättemycket för sånna här böcker, men jag gillar Martina Haag ändå. Jag kan tänka mig att det är så här i barnfamiljer, men på vissa ställen tyckte jag att det var lite väl överdrivet. Eller? Jag gillar böcker som går fort att läsa och inte är så tjocka. Som denna. Det är ju tidsfördriv för stunden.
Betyg 2
2011-01-09 17:29
Martina Haag skriver väldigt roligt. Sitter och småskrattar då och då. Men jag tycker att boken är på ett vis lite enformig. Jag förstår att familjelivet är hektiskt och bla bla.... . men ja, lite överdriven tycker jag att boken är. Det händer liksom ingenting.
Betyg 3
2012-02-24 23:18
Helt underbar bok! Jag älskar Martina Haags humor och hennes sätt att skriva. Boken fick åka med mig i väskan överallt och läste vid varje chans jag hade! En given favorit!
Betyg 5
2012-11-07 18:17
Jag älskar Martina Haags skriverier. Det är precis min typ av humor. Försöker "pracka" på hennes böcker på alla... Ni som inte läst den ännu har något roligt att se fram mot! :) Jag som läst den är lite ledsen som inte har mera utgivet av Haag kvar att läsa. Skriv mera Marina!!!
Betyg 5
2013-02-13 00:35
Alldeles för ytlig och absolut inget djup. Fattig på inspiration, känsla och innehåll. Man får i princip bara följa en helt vanlig familj som inte gör något alls märkvärdigt. Drog på smilbanden kanske en eller två gånger och tog mig igenom boken med en uttryckslös min nästintill. Inte bra för att vara en bok som lägger det mesta av tyngden på humorn.
Betyg 1
2016-11-28 15:33
En trevlig bok med avsnitt om vardagens händelser som beskrivits på ett ibland mycket komiskt sätt. Detta blandat med en del funderingar om ålder. Varför tycks man till exempel bli jämnårig med kändisar som man såg som barn? Det här är en avkopplande bok som väcker skratt.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Martina-Koden
Liknande böcker:
My Dad Wrote a Porno
 R. Flintstone
Vuxenkruxet
 T. Järvheden
Dickie Dick Dickens
 R. Becker
Drottningen i kassan
 E. Petersson
Tackar som frågar - Hi..
 J. Dielemans