bokrecensioner boktips

Glada hälsningar från Missångerträsk

Författare: Martina Haag
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, renar, adoption
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789164203236


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Stockholm. Nadja har längtat efter barn i hela sitt liv, men inte träffat den rätte. Men nu, när hon närmar sig 45 och fortfarande är barnlös singel så bestämmer hon sig för att göra någonting åt saken. Kosta vad det kosta vill.

Missångerträsk. Lotta har fått nog. Hon och Magnus har inte legat med varandra på över ett år. Nu ska de åka till Paris och ta in på hotell, rädda äktenskapet och prova alla former av sex som de inte har testat hittills.

Två systrar, en innerstadsstockholmstjej och en småbarnsmamma i Lappland gör en hemlig överenskommelse om att hjälpa varandra. Men det går inte riktigt som de har tänkt sig.

Glada hälsningar från Missångerträsk är en varm och rolig bok om hur livet kan ta oväntade vändningar.
Medelbetyg: 3,86 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Glada hälsningar från Missångerträsk :
2011-08-24 16:49
Recension av Martina Haags roman Glada hälsningar från Missångerträsk

Boken är utgiven på Pirat Förlaget (2011) och innehåller 286 sidor.

Detta är Martina Haags sjätte bok. Hennes roman Underbar och älskad av alla filmatiserades med Martina själv i huvudrollen och gick direkt upp som etta på biotoppen och guldbaggenominerades till biopublikens pris. Martina Haags böcker har hittills sålt i över 750 000 exemplar.
Källa: Pirat Förlaget.

Handling: Nadja är snart 45 år gammal och bor i Stockholm, hon har alltid längtat efter barn, men tyvärr inte funnit den rätte mannen i sitt liv. Hon har anmält sig för att få ensamadoptera ett litet barn från Kina. Tyvärr ändras reglerna innan Nadja hunnit adoptera. Nu måste man vara gift och som ensamadopterande är Nadjas ålder lite för hög. Hon har nu 26-dagar på sig att hitta en lämplig partner som både kan tänkas gifta sig med henne och adoptera ett barn. Hur ska det gå till?
Samtidigt i Missångerträsk sitter Nadjas syster och är missnöjd. Hon och hennes make har inte haft sex på över ett år, och de vill åka till Paris för att rädda sitt äktenskap. Problemet är att Magnus pappa Sigvard bor hos dem och honom kan de inte lämna ensam. Lotta ringer Nadja för att höra om hon inte kan åka upp och vara hos Sigvard i två veckor. Nadja säger bestämt nej, men då får Lotta en genialisk idé. En kompis är skyldig henne en tjänst. Han är den perfekte mannen för Nadja att gifta sig med. Han är snygg, jobbar som fotomodell ibland och han älskar hårdrock, precis som Nadja. Och det bästa är att han tackar ja till erbjudandet. Så Nadja reser upp till Missångerträsk för att ta hand om Sigvard och för att träffa sin blivande make. Men allt blir bara en otrolig förveckling.

En varm, rolig och humoristisk bok av Martina Haag. En berättelse där allt går på tok, men det är just det som är det roliga och som jag skrattade åt. Stackars Nadja som kommer upp i ödemarken för att träffa sin blivande make. En Sur Sigvard, ingen bil, inget fungerande telefonnät och en hel samling renar som skrämmer slag på Nadja. Martina Haag kan verkligen detta med att skriva roligt, till och med jag skrattade flera gånger (inte dåligt). Det var faktiskt ett nöje att läsa en vanlig rolig bok för en gångs skull. Boken var lättläst och även en sträckläsare. Den tog bara ett par timmar att läsa.

Betyg 3/5 Kristina Simar 2011-08-24 (84) http://blogg.passagen.se/krisim
Betyg 3
2012-08-17 20:58
Boken fångade mig från första sidan. Jag hade svårt att släppa den, läste ut den på några få timmar. Det var så mycket roligt samtidigt som man ville veta hur det skulle gå för huvudpersonen. Återigen kände man stundtals igen sig själv om inte i handlingarna så i tankar som man kan ha. Jag skrattade högt flera gånger och det gör man ju inte tillräckligt ofta! Go Maritna go!!!
Betyg 5
2015-01-01 11:27
Gillade boken skarpt fram till slutet då den spårade ur....
Betyg 4
2016-01-16 10:31
Denna boken tyckte jag faktiskt var rolig. Lite barnslig ibland men annars skrattade jag faktiskt endel också.

Annars tycker jag att Martinas böcker har blivit så tillgjorda och tråkiga.

Hennes första bok "Hemma hos Martina" tyckte jag var jätte rolig och jag skrattade en hel del. Den boken kändes så spontant skriven och det gjorde det hela så roligt. Efter det tycker jag att hennes böcker har blivit så tråkiga och tillgjorda, som att man verkligen har suttit och planerat hur detta skämt skall skrivas i flera veckor innan.

Jag är en kräsen bokläsare jag vet, meeeen alla tycker vi olika :)
Betyg 4
2016-06-11 22:43
En klart må-bra bok. Man läser den med ett leende.
Betyg 4
2017-02-22 19:12
Nadja vill adoptera ett barn och har stått i adoptionskö flera år och har förberett sig väl med att inreda ett barnrum. Då får hon besked att reglerna ändrats och att det nu bara är gifta par som får adoptera. Med en överenskommelse med sin syster så åker hon upp till Norrland där en man lovat att gifta sig med henne.
Men väl på plats så har hennes systers svärfar undersökt vad som är på gång och han har helt andra planer.
Det är en i många fall roande berättelse som växer fram. Nadja upptäcker att det inte är helt lätt att vara stockholmska och möta en skock renar på vägen. Inte heller förstår hon när hon blir lurad att utföra en samisk ritual.
Martina Haag roar som vanligt med sitt lätta språk och olika vändningar.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Glada hälsningar från Missångerträsk
Liknande böcker:
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
Psmith ordnar saken
 P. Wodehouse
Hon dansade en sommar
 P. Ekström
Vid skiljevägen
 . Runa
Bara en mor
 R. Jacobsen
Ormens år
 U. Ewerman
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Åh William
 E. Strout