bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMannen bakom masken

 
Författare: Susan Kay
Genre: Roman
Utgivningsår: 1990
ISBN: 9137100939
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Han är monster och magiker, härskare över ont och gott. Fruktad av många, älskad av ingen - Fantomen på Operan...
Erik föds med ett vanställt ansikte, som får alla att vända honom ryggen och som måste döljas bakom en mask. Han får tillbringa sin barndom inlåst på en vind - men vid nio års ålder rymmer han och börjar sin händelserika vandring genom livet.
HAn reser till fjärran länder, han lever i slott och koja, han upplever andlöst spännande äventyr. Han är ständigt hotad till livet, men som ryktbar trollkarl, arkitekt och kompositör påverkar han världens öden.
Trots sina yttre framgångar är Erik övertygad om att han aldrig kommer bli älskad. Han beger sig till Paris och isolerar sig i sitt underjordiska rike på Operan. Och så får han en dag höra den unga Christine sjunga med sin himmelskt vackra stämma...

Utdrag ur boken:
En stund senare, när han sov i rummet som lyste av sommarsol, satte jag mig i stolen och började febrilt sy på det första plagg han bar.
En mask...


Medelbetyg: 5 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mannen bakom masken :


mrsdata 2006-10-26 10:24
Om ni hittar den här boken (heter Phantom på engelska) så LÄS den. Otroligt bra, men inte lätt att hitta. Jag är lycklig nog att ha ett ex i min bokhylla som jag läser om med ojämna mellanrum.
Boken handlar alltså om Fantomen på Operan, men här är han inte enbart det monster han beskrivs som i Gaston Leroux' roman. Här får vi veta vad det var som drev honom till att bli den han blev. Historien på Operan är inte det primära, utan som titeln antyder att få reda på mer om Erik.
Det hjälper självklart om man tycker bra om Andrew Lloyd Webbers musikal, för författaren har hämtat inspiration från den när hon visar på Eriks mänskliga sidor.
Betyg 5

lolina 2008-06-11 22:12
En av de bästa böcker jag läst. Jag läser normaltsätt alltid böcker endast en gång, dock inte den här. Den läser jag om så ofta jag kan. Svår att få tag på, det ex vi hade i familjen blev utlånad och aldrig återlämnad. Den brukar dock finnas på större bibliotek, men när de slitits ut har de slängts(stort tyvärr!).

Boken är inriktad på Eriks liv, från födsel till död. Man blir otroligt berörd av händelserna. Man ler, gråter, imponeras och man riktigt 'hör' hur vackert han sjunger. Denna bok rekommenderas varmt!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mannen bakom masken


  Köp boken som film på cdon: