bokrecensioner boktips

Det ska bli ett sant nöje att döda dig

Författare: Magdalena Graaf
Genre: Biografi
Ämnesord: psykologi, kvinnomisshandel, våld
Utgivningsår: 2006
ISBN: 918526766X


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig! berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka med en omtänksam om än kriminellt belastad man övergick snart i misshandel och fullständig terror. Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kan ge, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot. Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.

Det här är en naken och mycket dramatisk skildring av en ung mammas kamp för att överleva och skydda sig själv och sitt barn för en man som när som helst kan gå till attack. Magdalena Graaf ger oss en berättelse om social misär och kvinnomisshandel, men också om styrka, stolthet och mänskligt mod. Hon ger röst och samtidigt hopp åt många kvinnor som befinner sig i en liknande situation. Med sin historia vill hon återupprätta inte bara sig själv utan också alla de kvinnor som fallit offer för manligt våld.

I boken berättar Magdalena Graaf även om sin uppväxt med två sökande och kärleksfulla föräldrar, samt om tiden efter flykten från äktenskapet, den framgångssaga som innebar att hon och hennes syster Hanna inte bara blev kända utan även något av ett begrepp i Sverige. Den här avslöjande berättelsen visar att man kan lyfta sig själv ur det svartaste mörker och den djupaste förtvivlan och med hjälp av andra vinna självrespekten åter och få ett värdigt och innehållsrikt liv.
Medelbetyg: 3,86 (14 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det ska bli ett sant nöje att döda dig :
2006-10-18 21:16
Jag blev väldigt överraskad av den här boken då jag, som säkert många med mig, hade en klar bild av vem Magdalena Graaf var - silikonopererad fotbollshustru med silversked i munnen. Att hon varit med om det som skildras i boken kom som en total överraskning, iallafall för mig. Hon skriver väldigt utlämnande om sin tillvaro med den tungt kriminellt belastade och anabola-beroende Jorma som förvandlar henne från stark, självständig tjej till en utmärglad paranoid skugga av sitt forna jag. Med sin lilla son Isaac får hon till slut fly för att undkomma med livet i behåll.

Boken är väldigt enkelt skriven men efter vad jag förstår har Magdalena skrivit den helt själv och ser man det så är det väldigt bra då hon inte ens har någon utbildning och enligt egen utsago var sämre än en medelmåtta i skolan! Helt klart läsvärd och man får sig en tankeställare!
Betyg 3
2006-12-25 20:25
Till en början var jag aningen skeptiskt till boken men bestämde mig för att ge den en chans. Och tur var väl det!
Jag tyckte om den och läste ut den på några dagar.
Ett par gånger fick jag några tårar i ögonen och boken berörde mig!
Rekommenderas om man vill ha något enkellt att läsa som ändå betyder något!
Betyg 4
2007-01-25 22:37
En läsvärd och berörande bok.
Betyg 3
2008-01-21 19:50
Jag trodde inte jag skulle gilla den men det gjorde jag. Läste ut den på bara några dagar. Rörande berättelse.
Betyg 5
2008-07-12 12:00
En jätte bra biografi, skriven med äkta känslor. Magdalena Graff är inte bara vacker utan först och främs mycket stark kvinna som efter all misshandel hon har utstått av sin föredetta man har förlåtitit honom och för det krävs mod och en lejoninnas styrka
Betyg 3
2008-07-30 11:06
Den här boken ville jag bara lyssna och lyssna mer på. Otroligt gripande men ändå inte en massa "tyck synd om mig". Det är skrämmande hur samhället egentligen gör emot dem som hamnar i samma situation som Magdalena. Det är dem som ska gömma sig. Det är dem som får kämpa för att överleva då deras "baneman" klarar sig lämpligt undan med ett kort fängelsestraff och kanske t.o.m. kan fortsätta att misshandla andra. Magdalena hade ändå tur som hade en sådan familj och såna vänner som stöttade henne mitt i alltihop. Många misshandlade kvinnor har inte det skyddsnätet.
Funderar du på att läsa den här boken så tveka inte. Läs!!!
Betyg 5
2008-11-09 17:26
Stark berättelse, så hemsk på vissa ställen att jag som aldrig gråter till böcker var genomvåt. Att den var sann var kanske det värsta - och att den ändå slutade lyckligt var det bästa.
Betyg 3
2008-12-26 17:01
Den här boken var bättre än jag väntat mig. Läste den på bara några dagar. Kunde inte slita mig från den. Helt klart läsvärd! En rörande historia.
Betyg 5
2009-01-04 08:28
En bra bok som rör och berör.
Betyg 4
2009-04-26 20:22
Hade låga förväntningar men sträckläste.
Betyg 4
2009-06-07 22:22
Lyssnade på denna bok som var riktigt bra. Kände att man fick en lite annan bild av Magdalena än den man fått genom tidningar. Gillade boken starkt även om det var lite många upprepningar och ibland lite väl simpelt språk. Man ville inte sluta lyssna och det är ju ett gott betyg.
Betyg 5
2011-01-31 19:30
Riktigt gripande och hemsk bok. Välskriven.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det ska bli ett sant nöje att döda dig
Liknande böcker:
Bara jag vet vem jag är
 S. Bergwall
Positiva minnen av fra..
 N. Bergstrand
En beundrad outsider
 H. Ingvarsson
Fallet
 A. Heberlein
Tjur på retur
 K. Moraeus
Året med 13 månader
 Å. Linderholm
Maktlös
 M. Sahlin
Trump och vredens Amerika
 L. Saarikoski
Vardagar
 U. Lundell
Knutbyflickan
 L. Kuling
Samma Författare: