bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Har jag en dålig dag k..
 C. Unge
Det gäller livet : en..
 J. Palmström
Himlen kan vänta
 L. Gray
Fristen
 P. Levi
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Street Cat Bob
 J. Bowen
Här är mitt liv
 L. Holmqvist
Timme för timme dag fö..
 C. Peters
Ända in i märgen
 A. Taesler
Och i Wienerwald står..
 E. Åsbrink

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGuide i helvetet

 
Författare: Gunilla Brattberg
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, hälsa, psykologi, vetenskap, aspergers syndrom, adhd
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9197371408
 
Lärorik:  9
Sorglig:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Guide i helvetet är skriven som ett register, en uppslagsbok som inte gör några som helt anspråk på att vara objektiv. Helvete är ett starkt ord, många vågar inte ens uttala det. Helvetet på jorden skapas genom att människor och mänskliga känslor förnekas. För många vuxna odiagnostiserade människor med neuropsykiatriska störningar har livet varit ett helvete. Det kan vara dags att våga se och tala om det.
Guide i helvetet vänder sig till alla som vill veta mer om hur det kan vara att leva ett vuxet liv med Aspergers syndrom och ADHD. Boken handlar om livskampen, den existentiella ångesten, åskådarlivet, sociala strategier och om hur man tar sig fram i livet och samhället när man befinner sig i en ständig sarkofag med ett känsloliv som snarast liknar en härdsmälta. Den handlar också om hur man tar sig upp ur helvetet, eller snarare bygger en plattform i helvetet ifrån vilken man kan hjälpa andra människor som av olika anledningar har hamnat där.

Gunilla Brattberg är disputerad läkare, specialist i anestesiologi och smärtlindring. Hon har under mer än tjugofem år arbetat med smärta och smärtbehandling, och hon var tidigt ute med såväl hypnos- som akupunkturbehandling. Numera arbetar hon som lärare, forskare, författare, föreläsare och ledare för projektet Värkstad. Gunilla Brattberg har tidigare skrivit två självbiografiska böcker, Sagan om en läkares verklighet och Enastående.Utdrag ur boken:
Det är svårt att sörja det man aldrig har haft. Att förlora något man har är ofta smärtsamt. Man sörjer, och när sorgen är klar kan man minnas det man har haft med glädje. Förlusten är integrerad i personligheten, ibland har identiteten justerats. Minnen är en del av människans rikedom. Att saknar något man aldrig har haft kan vara ännu mer smärtsamt. Den naturliga läkningsprocessen som sorgen innebär uteblir, eller åtminstone blir den annorlunda.Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Guide i helvetet :


Salamis 2006-09-16 16:48
Detta är en väldigt välformulerad bok där Brattberg tar upp sina levnadsvillkor, bemötande i psykiatrin, att vara paradoxal, andra symtom som är vanliga vid Asperger syndrom men även om starka känslor som ångest, förlust och sorg.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Guide i helvetet


  Köp boken som film på cdon: