bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Flickan som sa nej
 E. Seeberg
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMedan tiden står still

 
Författare: Tina Arwidson
Genre: Roman
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9185385239
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medan tiden står still är en roman om val. Gjorda val, framtida val, val som inte längre är möjliga. Framför allt handlar det om rädslan för att välja fel. De tre huvudkaraktärerna har en sak gemensamt: valet att lämna förorten och allt som hör till den. Det är ett filosofiskt och ibland lite motsträvigt lapptäcke som breder ut sig i Tina Arwidsons debutroman. Under de tre teman som binder samman romanens tre delar tiden, kärleken och friheten flyter en ström av undertryckt ilska, eller kanske uppgivenhet. Ett slags mer eller mindre självvalt utanförskap återkommer i alla de tre kvinnornas liv. Det förflutna, framtiden och nuet vävs in i varandra i ett prosalyriskt formexperiment som ställer frågor om det som oftast tas för givet. Och ingen av de tre kvinnorna känner sig särskilt bekväm med alla de förväntningar som andra lägger på dem, enbart för att de tillhör det andra könet.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Medan tiden står still :


Japetus 2006-09-08 13:25
En mycket vacker och tänkvärd bok som kommit att stanna inom mig. De tre parallella berättelserna varvas lager för lager, pusselbit för pusselbit läggs till. Sakta men säkert växer den vackra mosaiken fram.

Jag kan läsa denna vackra och egensinniga bok på flera sätt. Naturligtvis som man brukar, från första till sista sidan, men det går också bra att bara bläddra litet och göra slumpvisa nedslag. Överallt finns de där, avsnitten med de oerhört vackra lyriska partierna, de fascinerande associationerna och gnistrande tankebanorna med existentiella frågor som var det jag fastnade för mest vid första genomläsningen. Det var något som berörde mig på ett djupare plan. Det var starkt.

Bildspråket är genomgående mycket träffsäkert målande. Bitvis enkelt och rakt. Bitvis mer krävande att ta till sig. En del av nötterna upplevde jag som hårdare att knäcka, men desto mer välsmakande. Sen var det säkert också mycket jag aldrig kunde ta till mig för att jag aldrig ens såg det. Ibland hajade jag till: ”oj, tänk jag trodde jag var den ende i världen som noterat just detta, som känt just så…”.

Igenkännandet är för mig också särskilt i starkt i de fina partier som skildrar känslan av utanförskap, att inte leva upp till konventionella förväntningar och viljan, styrkan att bryta med sådana tvångströjor. Att gå sin egen väg. Ibland fick jag slå litet i lexikon och googla för att fräscha upp mina kunskaper om klassiska filosofer. Detta är nämligen också en mycket filosofiskt allmänbildande bok. Det är framförallt en oerhört vacker bok. Läs den!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Medan tiden står still


  Köp boken som film på cdon: