bokrecensioner boktips

Fjärilsjakten

Författare: Maria Cobbold Hjörne
Genre: Roman
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9100576824


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Marika Cobbold Hjörnes nya roman handlar om vad kvinnor får och kan göra, hur de förhåller sig till moderskap och barnlöshet, till kärleken och döden.
I centrum står Grace Shields, fotograf. På sin 41-årsdag får hon ett stort paket med posten. Det visar sig vara en tavla som hennes älskare har skickat och som har varit på väg till henne i två års tid: ända sedan älskaren dog. De såg tavlan tillsammans en gång och nu vill hon spåra dess upphovsman. Spåren leder henne till Louisa, en gammal änka som själv som ung varit en djärv målare, men vars konstnärskap kvävdes av en oförstående omgivning och av makens mer konventionella måleri.
Vi får ta del av Louisas berättelse såväl som av Graces, i denna spännande och tänkvärda historia om två kvinnors kamp för självständighet, kärlek och moderskap.


Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fjärilsjakten :
2004-02-01 21:40
Jag vet inte riktigt men det kändes jag om jag aldrig riktigt kom in i den här boken och fick något flyt i den. Det tog mig rätt så länge att läsa ut den, men jag kanske bara inte var på humör. Författaren är svenska men bosatt i England och skriver på engelska hon har även skrivit Guppy till kvällsmat som jag läste för ett par år sedan och tyckte var bra
Betyg 2
Liknande böcker:
Nej och åter nej
 N. Lykke
Misstagens bok
 S. Bjerg
evangelium enligt pantera
 h. linderholm
Renoveringsobjekten
 E. Åhman Owetz
Nattavaara
 T. Engström
Dagar utan slut
 S. Barry
Amado Mio
 P. Pasolini