bokrecensioner boktips

Tronen av drakben

Författare: Tad Williams
Genre: Fantasy
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 1997
ISBN: 9132321163


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I många, långa år har Prester John härskat från sin tron av drakben i slottet Hayholt. Under hans styre har osten Ard upplevt en era av fred och välstånd. Nu är Prester John döende, mellan hans båda söner råder fiendeskap - och vid Osten Ards gränser lurar en uråldrig onska, beredd att med magisk kraft och mäktiga vapen anfalla riket.

I slottet Hayholt blir kökspojken Simon lärling åt magikern Morgenes. För Simon är det en chans att slippa sina tråkiga sysslor och istället få lyssna på Morgenes berättelser om forna tiders hjältar, stordåd och bataljer. Men vad Simon inte vet är att Morgenes tillhör Skriftrullens förbund, en liten, maktlös grupp människor som ensamma inser vilka oerhörda faror som hotar Osten Ard. Och när Prester John dör tvingas de förbunda och Simon ut på en lång, farofylld färd, vars syfte är att rädda Osten Ard undan förödelse.
Medelbetyg: 4 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tronen av drakben :
2006-08-16 18:00
Jag tror att jag väntade igenom hela boken på att den skulle komma igång och jämnförde den hela tiden med Sagan om ringen vilket gjorde att jag blev besviken. Något jobbigt skriven, väldigt mycket förklaringar (vilket visserligen är en bra sak) och onödigt pladder... Känns som att det inte hände så mycket egentligen.
Betyg 2
2006-09-28 12:11
Den här boken är lite trögstartad men på något sätt är det det som är så bra med den. Själv tycker jag att den är skriven på ett personligt sätt och det är därför jag fastnade i den.
Med en klumpiga kökspojken Simon som huvudperson kan man inte låta bli att tycka synd om honom, även om man gärna kan bli irriterad på hans sätt att tänka.

Men när jag fortsatte läsa boken blev jag mer och mer inne i den och har nu läst ut trilogin och börjat på den fjärde boken, som börjar en annan trilogi. Om man gör det bli det ens favoritböcker, vilka dom har blivit för mig.
Alltså är det min definitiva favoritserie.
Betyg 5
2006-10-29 20:51
Det här är första delen av 'Minne, Sorg & Törne', ett gigantiskt fantasyepos som på originalspråk består av tre delar. På svenska har man tyvärr sågat sönder berättelsen i hela tolv böcker, vilket kan göra att man känner att den här första boken inte riktigt får igång historien. Man har dock allt att vinna på att vara uthållig, för redan i denna första del så börjar berättelsen komma igång, och sedan blir det bara allt bättre. Se även recension för hela 'Minne, Sorg & Törne' för att få ett utförligare betyg.
Betyg 5
2012-09-11 15:27
Jag älskar den här boken!
Den kunde vara lite trög ibland men man kunde endå inte sluta att läsa.
Ettan är inte den bästa boken i serien, men dålig är den defenitivt inte...
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tronen av drakben
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander