bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Har jag en dålig dag k..
 C. Unge
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Ända in i märgen
 A. Taesler
Den tyske officerens h..
 E. Hahn Beer
Porträtt av crack miss..
 B. Clegg
Not that kind of girl:..
 L. Dunham
Den utmätta tiden
 P. Noll
Godless
 D. Barker
A Million Little Pieces
 J. Frey
Stäpplöperskan
 C. Gyllenhammar

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEtt enda steg

 
Författare: Heather Mills McCartney & Pamela Cockerill
Genre: Biografi
Ämnesord: psykologi
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9172320257
 
Spänning:  5
Lärorik:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Heather Mills McCartney har upplevt mycket under sitt liv. Med en brutal far och en mor som övergav familjen då Heather var nio år gammal fick hon tidigt ta ett stort ansvar. Hon rymde hemifrån vid fjorton års ålder och levde ett kringflackande liv. Men hon fick kraft att börja om och blev så småningom en framgångsrik modell.
Då inträffar olyckan som kunde ha varit slutet för hennes drömmar – hon förlorar sitt ena ben i en olycka. Men hon ger inte upp, utan fortsätter att arbeta som modell och börjar även engagera sig i kampen mot landminor. Det är under välgörenhetsarbetet som hon träffar ex-Beatlen Paul McCartney som hon numera är gift med.


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ett enda steg :


Liisa 2006-06-23 06:21
Boken känns lite lång, fast hon lyckas hålla kvar intresset ända till slutet. Hon börjar med de första barndomsminnena och slutar lite före hon gifter sig med Paul vid 34års ålder. Hon stannar inte så länge vid enskilda händelser utan fortsätter hela tiden vidare utan att verka begrunda det hela mer. Trotts att hon skriver som om hon som vuxen berättar om sin barndom så får man sällan riktig klar bild av vad hon i dag som vuxen tycker om många de ämnen som hon berättar om.

Jag gillar språket i boken, det är verkligen lättläst, och jag ville aldrig lägga ifrån mig boken innan den var klar. Den väcker många tankar och frågor som nog berör de allra flesta. Trotts att hon många gånger berättar om mycket tragiska saker som hon varit med om, så känns boken aldrig jobbig att läsa, kanske på grund av att hon sällan beskriver sina känslor så ingående.

Boken känns lite som om det egentligen är flera olika böcker. En som handlar om hennes barndom och vägen in i vuxenlivet. En som handlar om hennes engagemang i kampen mot landminor (eller en kamp för att hitta mening med livet). Och den sista och enligt mej tråkigaste hennes kärlek för Paul.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ett enda steg


  Köp boken som film på cdon: