bokrecensioner boktips

Ego Girl

Författare: Carolina Gynning
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, mat, musik, psykologi, humor, kärlek, ungdom
ISBN: 9151845237


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 2,69 (16 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ego Girl :
2006-04-12 22:32
Denna bok är till en början ganska rörig och lite tung men när man kommer in i den så lättar det! Denna bok handlar om Carolinas liv innan Big Brother och lite efter! Hennes karriär som modell och hur det är ute i modellbranschen. Verkligheten bakom den sk glamorens värld!
Betyg 3
2006-06-01 18:02
Det är en intressant bok, om man är intresserad av Carolina Gynning, och det är jag lite grand. Om jag däremot inte riktigt vetat vem hon var och valde på måfå att läsa just den här boken så hade jag nog blivit lite besviken. Den handlar om hennes liv och ibland tar hon upp exempel på vad hon upplevt som kan verka lite fjantiga, man hade förväntat sig något mer. Jag blev lite överraskad av språket som var ganska medelmåttigt (vilket i och för sig gjorde boken lite mer lättläst i allmänhet).
Hyfsat bra bok.
Betyg 3
2006-11-12 16:36
Carolina Gynning blev riksvåp i och med sitt deltagande i dokusåpan Big Brother. För hela journalistkåren och stora delar av sverige blev hon: Bimbon. Hon var blond, hade silikonbröst, hade sex inför kameran och ville till varje pris festa.
Men samtidigt blev hon också en idol för tusentals unga tjejer. En symbol för en tjej som vågar ta för sig och skiter i vad folk tycker och tänker om henne.

I "Ego girl" - Carolinas självbiografi, skriven tillsammans med frilansjournalisten Ingrid Carlqvist - vill hon ge sin egen bild av sitt liv och sin tid i Big Brother huset. Där hennes skandalomsusade uppträde i huset faktiskt var hennes sätt att koppla av och varva ner. Hennes sätt att hitta sig själv och på kuppen sluta med droger.

När jag läser om Carolinas liv i Milano, London och Aten så tror jag faktiskt på henne. Big Brother var hennes rehabilitering ifrån knark och fester på löpande band - och hade hon inte redan varit så förtjust i lösa sexuella relationer hade hon säkerligen blivit utnyttjad på de mest vidriga sätt.
Big Brother var ett steg mot ett sundare sätt att leva (!!!!)

Men hur mycket Carolina än vill påskina att hon nu vunnit ny insikt i livet och har landat med alla fyra tryggt på marken - så tycker jag mig läsa mellan raderna att det inte alls är så. Hennes argument kring varför det är feministiskt korrekt att skaffa silokonbröst känns mer som en efterkonstruktion än som en realitet. "Jag har silikonbröst och vill vara feminist - därför är det feministiskt att ha silikonbröst".
Och hela hennes bok är full av sådana logiska kullerbyttor - som en person, som faktiskt inte har rett ut allting med sig själv, får dras med.

Kom tillbaks om fyrtio år och skriv en ny biografi, då tror jag att den kommer att se väldigt annorlunda ut. Å andra sidan - vem skulle köpa den boken om fyrtio år? För vem minns Carolina Gynning då?

Betyg 2
2007-01-30 16:02
En blondin som söker publicitet och tror att, bara man skrivit en bok och haft live sex så e man känd.. tragiskt att unga tjejer har dessa som föredömen.. En svensk tjej som vill glänsa helt enkelt som aldrig visar sig osminkad eller o'
opererad..
Betyg 1
2007-04-29 16:55
Inte den bästa men jag har definitft läst sämre. Jag gillar biografier överlag och tycker människoöden är väldigt intressanta.
Betyg 3
2007-05-14 22:18
Mitt intryck av Carolina förbättrades under Förkväll, men efter jag läst boken har det sjunkit igen...Dock helt Ok om man är uttråkad.
Betyg 2
2007-06-22 15:20
Boken är underhållande, den har inga direkta moraliska budskap. Gynning är ingen författare, att kalla henne för "författare" är ett hån. I fallet det inte var ett proffs som skrev hennes bok, skulle boken förmodingen vara kryddad mer ännu fler anklagelser mot sin omgivning. De som hon genom sin författare ger stryk - framförallt fd pojkvänner - är det synd om eftersom de inte kan försvara sig. Farmenvinnarnen, Christian Gergils är en lysande skribent som skrev sin egna välskrivna bok, som han dessvärre sänkte genom att vara alltför anklagande. Gynnings författare är endast några grader mildare. Ändå har Gergils bok mer att lära ut än vad Gynnings bok har. Boken borde kunnat ge mer med tanke på den "backning" som rikemansdottern, Gynning fick! Måste försöka läsa "fattigmansdottern" Rosings bok som den ende kändisjournalist (Nyhlén) som slutligen skrev något när Rosning gav tips om sitt liv, skrev åt henne! Jag hoppas den är bättre men kan ändå konstatera att Nyhlén inte är en skicklig skribent och de hade heller inte alls samma "backning" som i fallet Gynnings bok.
2007-07-13 20:32
Jag tycker att carolina öppnar sig på ett härligt sätt i den här boken. hon skriver ärligt och har starka åsikter om saker. Jag tycker om tjejen :)
Betyg 4
2008-08-03 04:53
Jag gillar ju Carolina, förlåt men de gör jag faktist..
Boken är helt okej men liksom lite för B endå...
Betyg 3
2009-01-08 21:55
Jag gillar ju också Carolina mer och mer. Boken är trovärdig med ett enkelt språk. Man kommer ju henne lite närmare för hon har ju faktiskt bra saker att säga, det är ju inte bara glitter och glamour, hon har ju varit med om en hel del saker. Detta är en självbiografi. Det är nog inte så kul att vara modell och känd alla gånger, man tog sig ju en funderare. Boken gick snabbt att läsa ut ca 7 dagar. Jag längtar redan efter efterföljaren....
Betyg 4
2009-02-19 10:08
Egogirl är en helt perfekt och lättläst strandbok. Har man dessutom varit med om delar av det hon skriver tror jag att den blir bättre.
Betyg 4
2009-03-12 23:25
Bra i början när de handlar om hur hon kom in i modelvärlden och börja ta knars osv. Sen var den otroligt enformig.

Hon drog till ett ställe knulla nån kille, festa och knarka sen så flytta hon och så fortsatte hela boken
Betyg 1
2010-08-16 21:01
Lätt läst bok när man sitter på bussen...
Betyg 2
2010-08-27 18:58
Lättläst och lättsamt. Underhållande..

Thats it..
Betyg 3
2013-10-14 20:35
Tror hon skrev boken för att bli av lite med sin bimbo-stämpel, tyvärr för henne tycker jag inte bara att den behölls utan dessutom bekräftades. Boken i sig är annars helt okej, lättläst och skriven på ett enkelt sätt. Innehåller mycket sex och droger...
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ego Girl
Liknande böcker:
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson
Gyllene Tider - en sis..
 J. Wiström
Born to run
 B. Springsteen
Cykelbudet
 A. Teglund