bokrecensioner boktips

Vanessa - flickan i glaskupan

Författare: Carolina Gynning
Genre: Roman
Ämnesord: identitetsbyte, företag,barn, prostitution, pedofil
ISBN: 9789175230481

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vanessa - flickan i glaskupan är den fristående uppföljaren till Laura flickan från havet, Carolina Gynnings succédebut som romanförfattare. Här möter vi tvillingsystern Vanessa, vars liv Laura stal när hon trodde att systern dött i tsunamin i Thailand. När Vanessa äntligen lyckades rymma från sin fångenskap och insåg att Laura inte bara tagit över hennes magasinsimperium utan även hennes fästman, så brast något i henne. Som en vålnad dök hon upp på Lauras bröllop och orsakade kalabalik.

Men det gick inte som Vanessa hade tänkt sig. I stället för att träda in i brudens ställe togs hon om hand av polis och har nu spärrats in på en psykiatrisk avdelning. Ingen tror henne när hon med en dåres envishet hävdar att det är hon som är Vanessa och att hennes slyna till syster är en bedragare. Läkarna proppar henne full med lugnande mediciner och säger att vanföreställningar ingår i sjukdomsbilden. Bipolär sjukdom, kallar de det. Ju mer Vanessa protesterar desto mer övertygad blir omgivningen om att hon är riktigt illa däran.

Carolina Gynning är en kreativ multibegåvning som har lett tv-produktioner som Stjärnor på is och sålt hundratusentals exemplar av självbiografierna Ego Girl och Ego Woman. Hon målar tavlor som säljer slut redan på vernissagen och dessutom designar hon smycken. Våren 2011 kom hennes första roman och i höst debuterar hon som filmstjärna i Jesper Ganslandts Blondie.

Utdrag ur boken:
Hon ville se hans ansikte glänsa av hennes safter
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vanessa - flickan i glaskupan :
2013-10-10 20:33
Laura forsätter i sin roll som Vanessa på tidningsredaktion. Hennes tvillingsyster som påstår sig vara Vanessa stängs in på låst psykiatrisk avdelning. Men en dag lyckas Vanessa rymma därifrån tillsammans med en annan kvinnlig patient.
Efter en del problem med att skaffa pengar så kan Vanessa äntligen anlita en ansedd advokat för att försöka få tillbaka sin stulna identitet.

Boken var ganska spännande och det var mycket handling i den trots att den bara är på ca 6 timmar som ljudbok. Uppläsaren Karin Lithman, har en klar röst och kändes bra att lyssna på.
Betyg 3
Liknande böcker:
Till låns
 B. Plain
Allt utom det
 H. Busch
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
I chefens revir
 S. Forslund
Julia mitt i världen
 A. Eklund Lykull
Oskuldens död
 K. Thorvall
Ligg med mig!
 J. Dahlberg
Det sjunde barnet
 E. Valeur