bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Ego Girl
Ego Girl
Ego Woman
Laura : flickan från h..
Liknande böcker:
I chefens revir
 S. Forslund
Resan till det blå huset
 C. Hansson
Julia mitt i världen
 A. Eklund Lykull
Oskuldens död
 K. Thorvall
Ligg med mig!
 J. Dahlberg
Det sjunde barnet
 E. Valeur
Dödlig längtan
 J. Asher
Utvägar
 C. Boylan
Mysterier i vitt
 E. Reymers
Så nära barfota
 M. Hedegård

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVanessa - flickan i glaskupan

 
Författare: Carolina Gynning
Genre: Roman
Ämnesord: identitetsbyte, företag,barn, prostitution, pedofil
ISBN: 9789175230481
 
Spänning:  3
Romantik:  3
Humor:  1
Lärorik:  6
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vanessa - flickan i glaskupan är den fristående uppföljaren till Laura flickan från havet, Carolina Gynnings succédebut som romanförfattare. Här möter vi tvillingsystern Vanessa, vars liv Laura stal när hon trodde att systern dött i tsunamin i Thailand. När Vanessa äntligen lyckades rymma från sin fångenskap och insåg att Laura inte bara tagit över hennes magasinsimperium utan även hennes fästman, så brast något i henne. Som en vålnad dök hon upp på Lauras bröllop och orsakade kalabalik.

Men det gick inte som Vanessa hade tänkt sig. I stället för att träda in i brudens ställe togs hon om hand av polis och har nu spärrats in på en psykiatrisk avdelning. Ingen tror henne när hon med en dåres envishet hävdar att det är hon som är Vanessa och att hennes slyna till syster är en bedragare. Läkarna proppar henne full med lugnande mediciner och säger att vanföreställningar ingår i sjukdomsbilden. Bipolär sjukdom, kallar de det. Ju mer Vanessa protesterar desto mer övertygad blir omgivningen om att hon är riktigt illa däran.

Carolina Gynning är en kreativ multibegåvning som har lett tv-produktioner som Stjärnor på is och sålt hundratusentals exemplar av självbiografierna Ego Girl och Ego Woman. Hon målar tavlor som säljer slut redan på vernissagen och dessutom designar hon smycken. Våren 2011 kom hennes första roman och i höst debuterar hon som filmstjärna i Jesper Ganslandts Blondie.

Utdrag ur boken:
Hon ville se hans ansikte glänsa av hennes safter

Medelbetyg: 2,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vanessa - flickan i glaskupan :


gun 2013-10-10 20:33
Laura forsätter i sin roll som Vanessa på tidningsredaktion. Hennes tvillingsyster som påstår sig vara Vanessa stängs in på låst psykiatrisk avdelning. Men en dag lyckas Vanessa rymma därifrån tillsammans med en annan kvinnlig patient.
Efter en del problem med att skaffa pengar så kan Vanessa äntligen anlita en ansedd advokat för att försöka få tillbaka sin stulna identitet.

Boken var ganska spännande och det var mycket handling i den trots att den bara är på ca 6 timmar som ljudbok. Uppläsaren Karin Lithman, har en klar röst och kändes bra att lyssna på.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vanessa - flickan i glaskupan


  Köp boken som film på cdon: