bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blackbird
Som stilla vatten
Liknande böcker:
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg
Nyfikenhet och förundr..
 R. Dawkins
Fotbollsspelarpojken :..
 S. Lövgren

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVisa mig vägen

 
Författare: Jennifer Lauck
Genre: Biografi
ISBN: 9151843145
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Jennifer Lauck, som miste båda sina föräldrar när hon var liten, har skildrat smärtan av en förlorad barndom i de båda älskade böckerna Blackbird och Som stilla vatten. Hennes nya bok, Visa mig vägen, är en stark och självutlämnande berättelse om det tumult av känslor som uppstår inom henne när hon väntar barn.
Att sedan själv bli mamma innebar en stor omställning i livet; från att vara den superorganiserade och effektiva yrkeskvinnan till en tillvaro där det knappt går att se bortom barnets nästa måltid. Men plötsligt trängde sig också minnena från den egna barndomen på – omöjliga att mota undan. För att kunna gå vidare tvingades hon utforska och göra upp med sin egen uppväxt.
Insiktsfullt och ärligt beskriver hon känslostormarna och tröttheten, men också glädjen och kärleken hon känner inför det nya livet. Ilskan och frustrationen när förlossningen inte blir som hon tänkt sig; amningen som blir till en enda lång kamp med floder av tårar; mammagruppen där allt framstår som en stor perfekt idyll och där inga svarta känslor är tillåtna.
Visa mig vägen är Jennifer Laucks uppriktiga, gripande – men också roliga och befriande osentimentala – skildring av att få barn och sökandet efter en försoning med sin egen uppväxt.


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Visa mig vägen :


Phenomena 2006-03-24 21:16
Visa mig vägen är den tredje delen om Jennifers hårda liv. I denna bok får man följa henne som vuxen; i hennes känslostormar och trötthet, hennes ilska, frustration, glädje, sorg och rädsla, om förlossningsdepressionen och om osäkerheten i modersrollen. Den visar hur viktigt det är att bearbeta sitt förflutna för att kunna gå vidare i livet.

Denna bok är inte alls lika gripande och hjärtknipande som sina föregångare. Läsvärd men med partier som jag finner långdragna och trista.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Visa mig vägen


  Köp boken som film på cdon: