bokrecensioner boktips

Blackbird

Författare: Jennifer Lauck
Genre: Biografi
Ämnesord: Självbiografi
ISBN: 0349114773


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Jennifer är fem år. I hennes ögon är himlen ovanför Mary Street alltid blå och vardagen fylld med kärlek, Barbie och Beatles. Men snart lär hon sig skilja på bra och dåliga dagar. De bra hjälper hon mamma att göra sig fin och pappa läser Snövit för henne om kvällarna. De dåliga dagarna kommer pappa inte hem alls och mamma ligger till sängs. Den allra värsta dagen åker mamma in på sjukhus och kommer aldrig mera hem. Den dagen tar Jennifers barndom slut.
Pappan gifter om sig med en kvinna som styr familjen med religiös fanatism. När så också han dör blir Jennifer helt utlämnad åt sin styvmamma och lever i en glasbubbla av total ensamhet.
Men även i det mest kompakta mörker hittar Jennifer ett ljus. Hon skall överleva trots allt ...
Jennifer Laucks självbiografiska debutbok Blackbird har snabbt blivit en bestseller som nått stora framgångar över hela världen.Utdrag ur boken:
På mammas sida av California King lutar jag mig ram och tänder lampan. I Hermosa Beach är det många fler pillerburkar på nattduksbordet, jag räknar till tjugo burkar med piller av alla möjliga färger inuti. Det är Darvon, Valium, Nembutal, Seconal, Thorazine, alla alfabetets bokstäver, A till Ö. Jag tycker om att ordna burkarna, i storleksordning eller ibland i en ring runt lampfoten eller trekant. Pappa säger att jag inte får röra pillerburkarna, säger att jag ska låta bli dem, så nu står de i en enda röra utan nån ordning alls.
Medelbetyg: 4,21 (14 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Blackbird :
2003-11-16 13:41
Lilla Jennifers mor dör tidigt i hennes liv och hennes far gifter om sig med en ny kvinna!
Men även han dör när Jennifer och hennes lillebror fortfarande är små.
Ensamma och utlämnade åt sina öden får hon och lillebror kämpa för sin överlevnad med en religiös
styvmor som gör livet surt för dem.

Boken är en självbiografi och gör därför berättelsen extra sorglig när man vet att detta har hänt en litet ung människa!
En mycket stark upplevelse!
Betyg 4
2004-01-23 15:39
Fast jag läste fortsättningen före Blackbird. Bra var den, fast om jag får säga det själv, så tycker jag nog mer om att läsa Som Stilla Vatten.
Betyg 4
2004-07-24 12:18
Sorglig...
Betyg 4
2004-11-27 23:29
Jag tyckte att boken var klart o tydlig värd en fyra för att man får leva sej in i vad hon går igen vilket gör att boken griper tag i läsarna...
Betyg 4
2005-02-11 11:33
Läsvärd
Betyg 4
2006-03-24 21:11
Jennifers mamma är svårt sjuk och dör då Jennifer och hennes storebror BJ fortfarande är alltför små. Pappan gifter om sig med den onda styvmodern. Då även pappan dör lämnas Jennifer och BJ åt sina öden. De kämpar för sin överlevnad.

Detta är en tragisk självbiografisk barndomsskildring. Den är plågsamt gripande och håller mig fast – hårt. Detta är också en hyllning till livet, starkt kryddad av överlevnadsstyrka hos ett barn.
Betyg 4
2006-12-03 14:28
En väldigt gripande självbiografisk bok! Vissa delar av boken är rent plågsamma att läsa. Jag lider så med lilla Jennifer. Men trots allt hon är med om så har hon en vilja att överleva och kämpa.
Betyg 4
2007-01-30 14:19
bättre än bra, men inte underbar
Betyg 4
2008-06-12 09:58
Helt fantastisk! Denna bok har allt och lite till... En av de mest gripande böcker jag läst, och den håller en fast från första till sista sidan. Uppföljaren "Som stilla vatten" är dock inte lika bra.
Betyg 5
2009-04-01 23:21
En sjukt bra bok! Den fängslar en från början till slut, kan inte beskriva hur glad jag blev när jag upptäckte att det fanns en tvåa!
Betyg 5
2010-02-15 23:52
Hemsk, tragisk, sorglig men ändå en underbar läsning. Rekommenderas varmt!
Betyg 4
2011-10-26 14:34
En mycket gripande barndomsskildring av Jennifer Lauk, mycket sorglig och välskriven, som läsare är det lätt att känna med den lilla femåriga flickan som Jennifer är i början av boken. Blackbird slutar när Jennifer är 10 år och vill man veta vad som hände sedan kan man läsa fortsättning på självbiografin i Som Stilla Vatten som fortsätter där Blackbird slutade
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Blackbird
Liknande böcker:
Ett liv i tidens hav
 R. Almgren
Simma i mörker
 K. Eriksson
Lejdebrev
 B. Pasternak
Samma Författare: