bokrecensioner boktips

Belägringen

Författare: David Gemmell
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, humor, äventyr
ISBN: 9132435096


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Anföraren Ulric har samlat de krigiska Nadirstammarna i ett väldigt krigståg för att lägga under sig alla kringliggande riken. Blod och aska har färgat deras väg. Nu har de nått Drenaiimperiets sista fäste Dros Delnoch. Faller fortet kommer horderna att välla in över Dreanis slättstäder.
I landet råder kaos. Rek, kringströvande lycksökare, flyr de kommande striderna, men ödet vill annorlunda. När han möter Virae, dotter till greven av Dros Delnock, dras han obevekligt mot händelsernas centrum.
Samtidigt har Druss den legendariske, en gång den störste bland krigare, nåtts av ett nödrop från fortet och trots sin höga ålder åter dragit på sig rustningen och höjt sin fruktade stridsyxa Snaga. Också De trettio, en mystisk munkorden med märliga förmågor, hörsammar nödropet och beger sig till Dros Delnoch för att kämpa och dö.
Tillsammans skrapar de ihop de fragment av en armé som finns och bereder sig att möta den till synes övermäktiga fienden vid Dros Delnochs murar.
Medelbetyg: 4,4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Belägringen :
2006-01-25 03:54
måste säga att jag var besviken på denna sidan när jag upptäcker att david gemmell´s böcker inte finns med på den..

lägger in denna som ett smakprov på en serie som jag har blivigt ganska förälskad i.. den är som en blandning av eddings och jordan.. mycket bra och håller på att översättas till svenska nu... det finns 8 böcker just nu och nästa kommer i april 06.

köp och läs. ni blir inte besvikna
Betyg 5
2006-10-15 15:17
Heroisk fantasy när den är som bäst! David Gemmell skriver i sina Legender från Drenai fristående berättelser om hjältar och skeenden ur landet Drenais historia. Det är jordnära berättelser om krigiska hjältar, alltid färgstarka och tämligen ärrade sådana. Humor och känsla färgar berättelserna, och man får ofta se händelserna från olika sidor. Själv älskar jag Druss, den store yxkämpen, som dyker upp i flera av böckerna, och den mystiske Vandraren, som vi får följa på flera äventyr. Det är en blandning av stridsteknik, livserfarenhet och mystik som bär berättelserna framåt på ett oerhört fängslande sätt. Tyvärr avled författaren i somras, så vi får nöja oss med de elva romaner om Drenai som han hann skriva.
Betyg 5
2007-03-12 08:15
En bra bok. Man fick lära känna personerna och det fick en att känna som om man var där med dem. Borde läsas av alla som gillar fantasy.
Betyg 4
2010-10-08 14:22
den är så himla bra jag älskar den det är spänande läsning från första sidaDirektlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Belägringen
Liknande böcker:
The Watchman of Eternity
 P. Witcover
Drakarnas dans
 G. R.R . Martin
Stardust
 N. Gaiman
Rotlös
 L. Landström
Blodsbunden
 L. Landström
Kråkorna fest
 G. R.R . Martin