bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Belägringen
Jakten på vandraren
Vandraren
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSkuggornas vandrare

 
Författare: David Gemmell
Genre: Fantasy
Ämnesord: mord, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9132332157
 
Spänning:  9
Romantik:  3
Humor:  6
Lärorik:  2
Sorglig:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I tusentals år har staden Kuan Hador, en gång huvudsäte för ett stort rike, legat i ruiner. Dess historia har för länge sedan fallit i glömska, men enligt legenderna styrdes riket av onda häxmästare som kunde sammansmälta djur med människor och skapa arméer av vederstyggliga varelser. När det onda riket till sist begravdes av människor sattes staden i brand och häxmästarna och demonvarelserna flydde till en annan dimension genom en magisk port, som förseglats med mäktig trollkraft.
Sedan dess har människorna levt i tron att det onda aldrig mer kan återvända. Men bland ruinerna i den gamla staden börjar det nu jäsa i tysthet, och på olika håll uppträder en isande kall dimma som får människor och djur att dö skrikande och sedan försvinna spårlöst. Det står alltmer klart att förtrollningen som en gång utestängde demonerna nu håller på att brytas.
I biblioteket i det palats som ägs av Gråmannen, en förmögen främling med grånande hår, börjar en prästinna att söka bland de nedtecknade legenderna. Hon finner ett vagt löfte om hjälp från en armé av lersoldater som ska utkämpa en sista strid. Men var finns de? Och vem ska söka rätt på dem? Hoppet står slutligen till en liten grupp människor som ödet sammanfört i Gråmannens palats: Kysumu, den siste rajinkrigaren, Yu-Yu Liang, en dikesgrävare med hjältedrömmar och Keeva Taliana, en bondflicka med oanade förmågor. Den lilla gruppen leds av Gråmannen, vars blodiga förflutna återigen tvingas upp till ytan. För Gråmannen är den legendariske Vandraren...


Medelbetyg: 4,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Skuggornas vandrare :


Sanne 2006-11-04 12:29
Ännu en berättelse om Vandraren, ännu en del ur Legender från Drenai. Gemmell skriver fantasy med hjältar som är både omänskligt skickliga krigare och samtidigt väldigt mänskliga i sitt sätt. Det är ofta ärrade veteraner som har en lång och vindlande historia bakom sig. I Skuggornas Vandrare får vi åter träffa Vandraren, nu en åldrad man som dragit sig tillbaka och lever stillsamt och undanskymt i sitt stora palats. Oron över återvändande demoner får ett sällskap osannolika kämpar att söka sig till Gråmannens palats, för ta upp kampen mot ondskan. De får oväntad men välbehövlig hjälp när det visar sig att Gråmannen är den legendariske Vandraren.

Stämningen i Gemmells romaner är ofta en sällsam blandning av humor, filosofiskt tänkande och krigisk stridsanda. Vandraren är en av mina favortikaraktärer, och att åter få följa hans äventyr var en fröjd. Det är spännande, mörkt och domedagstungt, samtidigt som en strimma hopp håller kämparna på fötter. Karaktärerna beskrivs fåordigt, mer genom sina handlingar än med stora ord, och man kommer dem på ett kusligt sätt mycket närmare på det viset. Mycket bygger på stämningar, sätter fart på läsarens fantasi, och har man väl kommit in i den beskrivna världen så att man tycker sig strida vid huvudpersonens sida, så är man ohjälpligt fast: man fortsätter läsa till sista sidan, oavsett om klockan börjar närma sig dags att gå till jobbet.

Oerhört fascinerande läsning, storslagen hjältesaga med oanade djup. Rekommenderas varmt till alla fantasyfans och äventyrsvänner.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Skuggornas vandrare


  Köp boken som film på cdon: