bokrecensioner boktips

Liam

Författare: Liam Norberg
Genre: Biografi
ISBN: 9171957685


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Liam :
2005-12-30 20:48
I denna självbiografi så skriver författaren om sin egen uppväxt och hur han med tiden blev en ganska omtalad brottsling.
En händelse i boken jag tyckte var intressant, det var när han beskriver ett möte med en person som han tolv år tidigare hade skjutit i samband med ett rån.

Om man jämför med böcker som Tony Olsson, Svartenbrandt och Clark har skrivit så gnäller inte Liam så mycket över sitt öde som dom övrig gör.
Därför får han en 3 i betyg.
Betyg 3
2007-01-10 14:26
Boken är bra och välskriven.
Om DU förstår en människas tänkande när inte livet är serverat på siverfat, att våga gå fel väg för att känna sig oändlig.

Att få ur sig alla dessa tankar som boken Liam handlar om är många personers dröm som levt i drömmar o känslors liv.

Helt klart mycket läsvärd.
Bula ..

Betyg 5
2010-03-18 14:13
Inledning:

Jag valde denna bok för att jag insåg att den är en bra bok för mig. Jag läste baksidan, allt verkade jätte intressant och farligt dessutom.
Denna bok e väldigt upplysande mot de personer som inte vill hamna i fängelse elr komma in i kriminiellitet.


Kort på börjande:

Denna börjar väldigt känslomässigt, mycket detaljer delvis hur han har det hemma. Man får följa Liams livstid från början och till slut, i början får man veta mycket hur det går för han i skolan osv. När man väl inser vad han gör för stora steg e det ofattbart, att ta sina föräldrars bil vid 12 års åldern.
Han har det inte alltid så lättt hemma, han hade en period där han tränade men dock ville inte Liam åka med sin fars bil, deremot åkte han med kompisens farsas bil.
Liam var en väldigt skötsam kille om man då vänder sig till tider elr läggdags.
Dag efter dag kämpade Liam för att komma vidare i livet det var inte lätt, i skolan kämpade han med all kraft för att ha sin lärare kvar.
Tiderna gick och Liam blev äldre genom minuterna, han hade börjat med den så kallad Emo stilen - nitband, hårdrock musik, nithalsband.
Musiken var väldigt viktig för Liam, Slipknot och dess mer band.
Han gjorde allt för att kunna lyssna på musiken men han hade ingen cd spelare, så när han fort fick tag i ngn kasett spelade han för fullt hemma när inga föräldrar var hemma.

''Ville Bli Bäst''

Liam började allt bli äldre och äldre, han började med dumma saker man inte ska börja med, Grafitti va en av de saker han började med, han blev väldigt duktig och fortsatte sin väg med Grafitti. Han satsade allt, han valde till och med målarlinjen pga att han var så intresserad.
Men det var endå inte hans hopp att bli yrkesmålare. Det var Grafitti han ville syssla med.
Liam fick sin först roll i en film, en av anledningarna var ögorna. Liam hade hoppat at gymnasiumet, körde fullt med grafiti tae kwon-do träning. Liam ville nu bli bäst!
Han var huvudrollen i filmen Stockholmsnatt, syftet med filmen var att försöka förebygga ungdomskriminalitet.

930 miljonerskuppen

i strort sätt förändrades hans liv efter denna kuppen de genomförde, de var 3 personer.
De hade planerat rånet 2 månader innan och fixat vapen,kläder,rök granater och dess mera material.
Allt var i ordning och de samlades och hade allt klart för sig, alla tänkte samma sak men Liam tänkte mest på det- allt e lungt ingen åker fast.
Liam hade aldrig gjort något så strort i hela sitt liv men han deltog endå i denna kupp som han defnetivt inte hade behövt göra.
En dag Samlades de och hade allt under kontroll, nu var det dags tänkte Liam för sig själv en lång stund.
Alla tre tar på sig sina rånar luvor och springer fram till 2 stycken väktare som delvis är kvinnor, nu var de nära. när de 2 tjejerna åker sin väg med transport bilen hinner Liam och de andra in innan sido dörrarna stängs, nu är de inne och Liam riktar sin pistol mot den ena kvinnan och säger att hon ska öppna dörren till värde sakerna, hon blir skräck slagen men till slut återupprepar Liam sin röst och kvinnan säger att det finns en knapp med en ynklig röst. Liam öppnar dörren till värde sakerna, han tog fram tiotals värde påsar och Liam började langa över påsarna till deras hockeytrunk.
De gör ett bil byte, kastar in hockey bagen och börjar köra, de öppnar bagen och tittar tillsammans och börjar räkna checkar, tillsammans blev det 930 miljoner kronor! de var både rädda med mest överlyckliga, de ville nu åka jorden runt. De åkte till Thailand med splittrades ett tag för att minska oron för rånet. Liam träffade en dam och tillbringade en mängd tid åt henne. Men en dag så träffades dem, de var tvunga att sälja värde paprerna på 930 miljoner. Alla värde papprernas serienummer hade spärrats. Liam tog kontakt med sin äldre vän från stockholm för att genomföra ett till rån mot en värde transport som skulle komma till B&W:s
stormarknad. Allt var under kontroll tyckte Liam, de hade erfarenhet sade han, att de aldrig hade kunnat åka fast eller något liknande. Nu när de är framme vid deras andra rån går Liam ut och börjar små gå mot porten för att vänta in transporten, han ser 2 väktare den ena bär en stor svart väska. Liam tar på sig rånar luvan och börjar sakta gå mot dem, han riktar nu pistolen mot dem och de lägger sig ner.
Liam bryter sitt språk på finska för att inte vara mistänksam. Liam fick ett slag i huved av en yxa men sköt även en av dem.
Liam brydde sig nu inte om att ta de värde sakerna i transporten, han va nära att svimma av smärta av slaget i huvudet. Liam gjorde allt för att slippa fängelse, han rör sig mot grindarna nu ville liam bara till bilen och sedan ge sig av. de ger sig av snabbt. Liam fick åka till sjukhuset å fixa huvudet, han sade att han fick en bil dörr i huvudet. Nu ville Liam bara sluta med all kriminalitet och istället satsa på något bra.

Vändpunkt.

Liam hade nu åkt fast av polisen för rånet, han trode inte sina ögon. Liam hade velat börja om sitt liv som förr innan rånet. Detta med Stockholms natt Liam var ju en av filmrollerna och han ångrade att han hade med kriminelitet å göra men tiden var tyvär inne för Liam Triberg.
Han åkte in för rån,misshandel,

Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Liam
Liknande böcker:
Min historia
 M. Obama
Friday Night Lights
 H. Bissinger
Sabotören i Auschwitz
 C. Rushton
Äventyr i etikbranschen
 O. Sigvardsson
Pendeln
 J. Lindahl
Stalins prickskytt
 L. Pavlitjenko
Samma Författare: