bokrecensioner boktips

Sökarnas tid

Författare: Liam Norberg
Genre: Biografi
Ämnesord: religion, ungdom, brott
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789175790077


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är november 1999 när Liam Norberg släpps fri efter de dubbla fängelsestraff som tagit sex år att avtjäna, för bland annat den uppmärksammade 930-miljonerskuppen mot Gotabanken. De förlorade åren får han aldrig tillbaka och av pengarna i madrassen återstår snart bara småpengar.

Det största utav allt har han trots allt återvunnit sin frihet. Men livet som frigiven är skört och fyllt av minnen från den kriminella karriären. Vänner från förr kommer med nya spännande förslag som lovar ekonomiskt oberoende för all framtid.

Vi får följa en sökares väg in i en tid där 90-tal övergår i 00-tal: en nollpunkt och ett vägskäl där valet står mellan snabba kliv tillbaka in i gamla mönster och prövande steg mot ett annat liv. Hur det är att leva som en av Sveriges mest ökända brottslingar och filmskådespelare; att vara fri och frälst, och handskas med sanning och lögn? Under de 13 år som gått sedan frigivningen i november 1999 har Liam Norberg varit med om en resa som tagit honom från mångmiljonär till dubbelnolla och tillbaka igen.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sökarnas tid :
2014-07-24 16:40
En fortsättning på den välskrivna Insidan. I denna bok beskriver författaren något fragmentariskt sin barndom, brottskarriär och religiösa omvändelse. Han spekulerar mycket kring varför det blev den brottsliga banan utan att komma till några vettiga slutsatser. Berättelsen hade hyfsat driv i början men det blev ganska platt och tråkigt med den religiösa tonen mot slutet. Ger den en stark tvåa.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sökarnas tid
Liknande böcker:
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson
Gyllene Tider - en sis..
 J. Wiström
Svartskalle : en svens..
 A. Vera-Zavala
När livet vänder
 A. McNab
En droppe midnatt
 J. Diakité
Fallet
 A. Heberlein
Modet att köra : En sa..
 M. Al-Sharif
Samma Författare: