bokrecensioner boktips

Exorcisten

Författare: William Peter Blatty
Genre: Thriller
Ämnesord: , skräck
Utgivningsår: 1971
ISBN: 9780062094360


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det började med egendomliga knackande ljud från flickan Regans rum. Vad som sedan hände i familjen MacNeil var så ohyggligt, så mardrömslikt att ingen kunde föreställa sig det ens i sin vildaste fantasi. När det visade sig vilken fasansfull motståndare man hade att göra med fanns det bara en enda utväg - att tillkalla Damien Karras, jesuitprästen och exorcisten, djävulsutdrivaren.
Medelbetyg: 3,33 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Exorcisten :
2005-10-07 18:19
På omslaget av denna bok står det att det är den första, största och oöverträffade skräckthrillern. Jag vet inte om jag kan hålla med om att det är den största skräckthrillern. Den känns alldeles för seg och långrandig. Det blir tyvärr aldrig riktigt spännande eller otäckt. Därför får boken inte mer än en 3:a i betyg.
Betyg 3
2008-01-08 16:39
Jag har faktiskt inte läst boken, men jag har sett filmen. Det stod att det skulle vara den läskigaste filmen genom tiderna, men själv tyckte jag bara att den var seg. Okej, den var väl lite äcklig på ett ställe, men ändå...
Betyg 2
2015-09-25 11:27
En kamp mellan onda andar och utdrivarna. Det är så jag i korthet beskriver denna roman. Flickan Reagans lilla kropp som får otroliga krafter med anden som kallar sig djävulen inuti och prästerna som försöker få de onda andarna att lämna henne. Det här var en helt otrolig berättelse.

Det som intresserade mig mest var detektiv Kinderman som var precis som Columbo, en deckarfigur på TV, samma sävliga sätt, precis som honom komma tillbaka med nya frågor när han är på väg bort och att aldrig ge upp.
Boken var okay. Ganska lättläst.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Exorcisten
Liknande böcker:
Natt film
 M. Pessl
Nattens skuggor
 G. Murphy
Tistelblomman
 A. Hellberg
Horn
 J. Hill
Dimman
 S. King
Mörkrets fasor
 J. Halkin
Ruinerna
 S. Smith
Onda män
 J. Connolly
De fördömdas spel
 C. Barker
Samma Författare: