bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
En enkel plan
Liknande böcker:
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Spring för livet!
 G. Dahl
Dunkelt förebud
 L. Weström
Doft av ondska
 A. Rambach
Clara
 J. Lönnaeus
Någon måste dö
 J. Moen

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRuinerna

 
Originaltitel: The Ruins
Författare: Scott Smith
Genre: Thriller
Ämnesord: depression, mord, psykologi, spänning, äventyr, skräck
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9170281386
 
Spänning:  8
Romantik:  1
Humor:  2
Lärorik:  2
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Tre veckors festande och slappande i Cancún. Det är vad fyra amerikanska backpackers planerar att göra i Mexico. Men inget blir som de tänkt sig. Ruinerna är en klibbig, krypande djungelrysare som Stephen King kallat för "Århundradets bästa skräckroman".

När en nyfunnen väns bror plötsligt försvinner ser de fyra vännerna det som en möjlighet till äventyr och bestämmer sig för att hjälpa till med sökandet. Med kurs på en ruin från mayatiden beger de sig ut i djungeln. Men det som är tänkt som en spännande utflykt förvandlas snart till en mardröm något okänt och skräckinjagande lurar på deras väg.

Ruinerna är lika mycket en psykologisk studie av samspelet mellan vanliga människor när de utsätts för extrem stress, som en skildring av ett okänt, krypande hot. Den klibbiga, närmast outhärdliga djungelhettan är klaustrofobisk och bidrar till att stegra ångesten och undergångskänslan. Läsaren blir så skickligt indragen i historien att man till slut känner sig lika fångad som bokens karaktärer. Tänk en kallsvettig skräckversion av The Beach i Mexicos djungel, eller en variant av Joseph Conrads Mörkrets hjärta. Stephen King kallar Ruinerna för århundradets bästa skräckroman och menar att den kommer att göra för djungelsemestrar vad Hajen gjorde för badstränder 1975.

Utdrag ur boken:
"Tja, vi kommer väl att bli kändisar? Ett litet tag åtminstone?"

De nickade bägge två. Naturligtvis skulle de bli kändisar.

Förstasidebild i People Magazine, kanske", forsatte Eric som började tina upp vid tanken. "Time också antagligen. Och sedan kommer någon att vilja köpa filmrättigheterna. Där måste vi vara smarta och hålla ihop och skriva på ett gemensamt papper där vi är överens om att sälja historian som grupp - på det viset får vi mer pengar. Vi kommer att behöva en advokat, antar jag, eller en agent."

Skrivet av d@ddydj


Medelbetyg: 3,71 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ruinerna :


d@ddydj 2008-06-19 21:22
Stephen King har verkligen fått sig en konkurrent! Jag skulle antingen läsa King eller Ruinerna och det blev denna - något jag absolut inte ångrar. Scott Smith skildrar fyra människors liv (det finns dock sex stycken) och vad som har gjort att de har kommit dit de är idag.

Att en simpel kulle kan vara så farlig, ja, jag vet inte ens om Stephen King kan lyckas med det och "växten" med alla dessa egenskaper, ger en riktiga rysningar. Det är helt otroligt att han kommer på en sådan mänsklig djurisk växt.

Om man vill läsa något spännande, som ger en rysningar (och ibland kväljningar!) och en känsla av hopplöshet - något som verkligen jag gillar. Då ska du läsa denna bok.

Jag blev förvånad över att ingen har skrivit något om denna bok - för det visade sig vara en riktig bestseller i USA, men kanske inte i Sverige.
Betyg 3

tekoppen 2009-07-06 09:47
En spännande bra bok.
Betyg 3

KingKoontz 2009-08-03 22:22
Som sagt; en jämbörding motståndare till King himself.
En enormt bra, spännande och gastkramande bok som tar en bort från verkligheten när man mest behöver det.
Läste denna bok i sträck i en månad, (när jag hade tid dvs), och det var riktigt svårt att sluta ibland, hur trött man än var.

Ibland är det roligt, ibland är det äckligt, ibland verkligen kryper det (bokstavligt talat) i skinnet.

4 stjärnor från mig.
Betyg 4

complete 2010-06-06 18:35
nej nej nej. Jag gillade Scott Smiths " En enkel plan" . Den var både spännande och tänkvärd och nästan omöjlig att lägga ifrån sig.
Ruinerna läser jag dessvärre med stigande avsmak. Det är så tillrättalagt och effektsökande. Jag får obehagliga associationer till valfri amerikansk collageskräckfilm från senaste åren. När ohyggligheterna uppenbarar sig blir jag varken skrämd eller upprymd, bara äcklad och irriterad.
Betyg 1

anette.lenander 2010-09-11 15:56
Det här är en av det bästa böcker jag har läst.Jag har sett filmen
och boken är lika spännande som filmen.Man är fast från första sidan.
Betyg 5

bonadea 2014-02-04 09:59
Wow vilken bra bok! Jag som inte ens gillar skräck böcker men RRuinernaär något extra. Den fångar en från första sidan, den är jätte spännande och man har ingen aning hur det kommer gå, men det absolut bästa är karaktärer i historien. Boken handlar om en grupp ungdomar , Scott Smith har lyckats att på ett mycket realistiskt sätt måla upp hur människor blir när de utsätts för extrema händelser. Boken är psykologisk , skrämmande och mycket spännande, det är svårt att skriva en trovärdig skräckbok men Scott Smith har lyckats .
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ruinerna


  Köp boken som film på cdon: