bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Natt film
 M. Pessl
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTistelblomman

 
Författare: Amanda Hellberg
Genre: Thriller
Ämnesord: hälsa, kärlek, spänning, ödehus, skräck
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789175031392
 
Spänning:  8
Romantik:  4
Humor:  1
Lärorik:  5
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tistelblomman :


arsenal23 2012-12-19 18:16
Bokrecension
Författare: Amanda Hellberg
Titel: Tistelblomman
Antal sidor: 299 (pocket)
Förlag: Månpocket
ISBN: 978917503139-2
Amanda Hellberg bor med sin familj i Oxford, England. Förutom att skriva spännande skräckromaner om Maja Grå illustrerar hon även barnböcker. Tistelblomman är den tredje romanen om Maja Grå. Källa: (Månpocket).
Handling: I den här tredje boken om Maja Grå, tjejen med de övernaturliga gåvorna, har hon flyttat från Oxford med sin blivande sambo Jack. De har hyrt ett gammalt hus som ligger öde i Skottland och det finns inga grannar i närheten.
Det börjar snart hända konstiga saker i och omkring huset, och det är mycket obehagligt tycker Maja Grå.
När hon frågar människor i den närliggande byn om huset är det ingen som vill berätta om huset och dess historia. Alla antyder dock någonting om huset och det gör bara Maja mer nyfiken.
När sambon reser till Paris i några dagar går strömmen i huset och Maja kan inte själv hitta felet. Hon åker till byn för att fråga ägarna om hjälp, men de har ursäkter för att inte behöva åka dit med henne. Maja träffar den sjukliga Lily som vågar berätta lite om huset Tistelblomman. Tydligen har det bott en känd skådespelare där. Men mycket mer berättar inte Lily. Maja får försöka ta reda på mer på egen hand. Lily säger åt Maja att kontakta hantverkaren Blake, han har gjort en del renoveringar i Tistelblomman och är tydligen den enda som vågar åka dit. Maja kontaktar Blake som egentligen inte heller är särskilt intresserad av att åka dit, men med lite övertalning så följer han med Maja. Han lyckas dock tyvärr inte åtgärda felen. Elen kommer tillbaka ibland men försvinner lika fort.
Jack kommer tillbaka, men Maja mår ändå inte bra av att bo i huset. Hon bestämmer sig för att lämna Jack och huset. Hon säger ingenting till Jack, utan bara smyger iväg tidigt en morgon, för att aldrig komma tillbaka.
När hon så fått jobb och stadgat sig på en ny hemort, händer något som gör att hon bara måste återvända till Skottland och Tistelblomman. Vad är det som har hänt?

Jag har inte läst de andra böckerna om Maja Grå när jag fick tipset om Tistelblomman. Det var inga problem trots det att komma in i handlingen. När jag läste denna välskrivna och mycket spännande skräckroman, tänkte jag på att ödehus på film och i böcker tycks vara ett tacksamt ämne när det gäller just skräck. Finns det något mer som kan skrämma så mycket som ett stort gammal hus som ligger väldigt öde. Och där det händer märkliga saker, Bokens spänning stegrades hela tiden och den var både välskriven och välgestaltad. Jag kommer alldeles säkert att läsa mer av Amanda Hellberg. Det var en givande och spännande roman.

Betyg 4/5
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tistelblomman


  Köp boken som film på cdon: