bokrecensioner boktips

Tistelblomman

Författare: Amanda Hellberg
Genre: Thriller
Ämnesord: hälsa, kärlek, spänning, ödehus, skräck
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789175031392


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tistelblomman :
2012-12-19 18:16
Bokrecension
Författare: Amanda Hellberg
Titel: Tistelblomman
Antal sidor: 299 (pocket)
Förlag: Månpocket
ISBN: 978917503139-2
Amanda Hellberg bor med sin familj i Oxford, England. Förutom att skriva spännande skräckromaner om Maja Grå illustrerar hon även barnböcker. Tistelblomman är den tredje romanen om Maja Grå. Källa: (Månpocket).
Handling: I den här tredje boken om Maja Grå, tjejen med de övernaturliga gåvorna, har hon flyttat från Oxford med sin blivande sambo Jack. De har hyrt ett gammalt hus som ligger öde i Skottland och det finns inga grannar i närheten.
Det börjar snart hända konstiga saker i och omkring huset, och det är mycket obehagligt tycker Maja Grå.
När hon frågar människor i den närliggande byn om huset är det ingen som vill berätta om huset och dess historia. Alla antyder dock någonting om huset och det gör bara Maja mer nyfiken.
När sambon reser till Paris i några dagar går strömmen i huset och Maja kan inte själv hitta felet. Hon åker till byn för att fråga ägarna om hjälp, men de har ursäkter för att inte behöva åka dit med henne. Maja träffar den sjukliga Lily som vågar berätta lite om huset Tistelblomman. Tydligen har det bott en känd skådespelare där. Men mycket mer berättar inte Lily. Maja får försöka ta reda på mer på egen hand. Lily säger åt Maja att kontakta hantverkaren Blake, han har gjort en del renoveringar i Tistelblomman och är tydligen den enda som vågar åka dit. Maja kontaktar Blake som egentligen inte heller är särskilt intresserad av att åka dit, men med lite övertalning så följer han med Maja. Han lyckas dock tyvärr inte åtgärda felen. Elen kommer tillbaka ibland men försvinner lika fort.
Jack kommer tillbaka, men Maja mår ändå inte bra av att bo i huset. Hon bestämmer sig för att lämna Jack och huset. Hon säger ingenting till Jack, utan bara smyger iväg tidigt en morgon, för att aldrig komma tillbaka.
När hon så fått jobb och stadgat sig på en ny hemort, händer något som gör att hon bara måste återvända till Skottland och Tistelblomman. Vad är det som har hänt?

Jag har inte läst de andra böckerna om Maja Grå när jag fick tipset om Tistelblomman. Det var inga problem trots det att komma in i handlingen. När jag läste denna välskrivna och mycket spännande skräckroman, tänkte jag på att ödehus på film och i böcker tycks vara ett tacksamt ämne när det gäller just skräck. Finns det något mer som kan skrämma så mycket som ett stort gammal hus som ligger väldigt öde. Och där det händer märkliga saker, Bokens spänning stegrades hela tiden och den var både välskriven och välgestaltad. Jag kommer alldeles säkert att läsa mer av Amanda Hellberg. Det var en givande och spännande roman.

Betyg 4/5
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tistelblomman
Liknande böcker:
Skampärlorna
 A. Lilja Gladh
Det ingen ser
 L. Hall
Kryptören
 A. Jallai
Kokain
 P. Engman
Perfect Day
 T. Löwendahl
Inte den du tror
 H. Ford
Den 13e dockan
 A. Loring