bokrecensioner boktips

Tjuven Althalus (båda)

Författare: David Eddings
Genre: Fantasy
Ämnesord: humor, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9132327986


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Första delen, av två, i serien om tjuven Althalus som blir utvald av gudinnan Deiwos att leda de personer som ska rädda världen. Han ska lära henne ljuga och stjäla och hon honom om moral och sanning. Detta för att kunna vinna över den onde guden Daeva.


Del 2 i serien om Althalus som blivit utvald av gudinnan Deiwos att leda de personer som ska rädda världen. Han ska lära henne att ljuga o stjäla o hon honom om moral o sanning. Detta för att kunna vinna över den onde guden Daeva.
Medelbetyg: 4 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tjuven Althalus (båda) :
2005-08-15 09:20
Mycket bra deena också, visserligen tycker jag fortfarande att David Eddings bästa är sagan om Belgarion serien, men jag ger ändå dessa böcker en 5:a...
Betyg 5
2005-10-10 16:00
Den här serien passar sig också för litet äldre eftersom den inte är riktigt lika enkel och rakt framåt som t.ex. "Sagan om Belgarion".
Betyg 4
2005-10-24 13:26
En väldigt bra bok har läst upföljare även och den är lika bra som den första om även inte bätre.
Betyg 5
2006-03-21 18:02
Jag har endast läst första men skall snart ge mig in på del två.

Boken handlar om en spännande resa med tjuven Althalus som möter en minst sagt egen katt och en resa genom gott och ont tar sin börjar. Jag finner boken underhållande & spännande. Eddings skriver [btw, är det inte David & leigh som har skrivit den?] mycket gripande och får en att verkligen sympatisera med personerna i boken. Jag älskade boken och av mig får den en klar 5:a, trots att den på slutet blir en aning seg.
Betyg 5
2006-04-25 12:09
jag har läst båda böckerna och tycker att båda var ok att läsa, men jag tycker att Belgarion serien är mycket bättre. De här var kort och ibland lite trist faktiskt. Den kändes inte lika roligt att läsa som Belgarion.
Betyg 2
2006-04-25 14:08
En bra serie som jag började läsa på impuls. Tycker att det är en bra serie, men att eddings skulle ha kunnat skriva två böcker till, så hade det inte blivit så rörigt. Inte lika rolig som Belgarion serierna, men den har sina ljusa stunder.
Betyg 4
2006-10-29 17:28
Eddings har en tendens att upprepa sig, och några av hans senaste verk har jag tyckt varit alltför lika tidigare böcker för att de skulle vara intressant läsning. 'Tjuven Althalus' fungerar fortfarande, mycket tack vare att den inte är så lång. Men ändå känner man väldigt fort igen sig, med gudar och gudinnor som blandar sig i människors liv på ett ganska nonchalant sätt. Humorn är det som främst räddar Eddings från att falla helt platt, de glada skratt som berättelsen trots allt framkallar är det som gör att jag läser vidare.
Betyg 3
2006-12-11 21:55
Inte lika bra som Belgarion och Spjuthök men jag blev endå lite besviken på Eddings, känns som att alla böcker har liknande karaktärer med olika namn. Tyckte det var ett trevligt tidsfördriv men det var ingen 'sidvändare'
Betyg 3
2010-10-22 18:34
En... två utav dem bästa böckerna som han(och hans fru) gjort. Massa funderare och en hel del skoj. Althalus är nog min favoritkaraktär hos eddings alla böcker. Men hans senare verk återkommer vissa egenskaper som gör så att jag känner mig osäker på om jag verkligen ska avsluta hans senaste serie Yngre- och Äldre- gudargrejen, vilket är faktiskt lite synd.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tjuven Althalus (båda)
Liknande böcker:
The Watchman of Eternity
 P. Witcover
Drakarnas dans
 G. R.R . Martin
Stardust
 N. Gaiman
Rotlös
 L. Landström
Blodsbunden
 L. Landström
Kråkorna fest
 G. R.R . Martin