bokrecensioner boktips

Sagan om Belgarion

Författare: David Eddings
Genre: Fantasy
Ämnesord: filosofi, krig, historia, kärlek, spänning, ungdom, äventyr
ISBN: 9132324499


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En magisk sten, som guden Aldur en gång gav liv, är upphovet till en sju tusen år lång strid mellan gudar och människor. Det är mot bakgrund av detta som de dramatiska händelserna utspelar sig i de fem böcker som ingår i Sagan om Belgarion, David Eddings första fantasyserie som blivit en stor och älskad bästsäljare.

Utdrag ur boken:
''Ni är de enda som har ett krig igång för tillfället, så vi var några stycken som tyckte att vi borde titta in och se hur det går.''
Medelbetyg: 4,05 (21 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sagan om Belgarion :
2004-07-03 21:45
Jag skriver om 5 böcker eftersom det annars skulle ta väldigt lång tid. Mycket bra böcker som för en och tänka på alla citat och snabba svar från de oftast retamma men ibland allvarliga kataktärerna, Silke, Belgarath, Garion, Polgara, Beldin, Ce´Nedra och många, många fler. Tog ca några veckor och läsa för mig men ja kanske är lite överdriven:o). För en medelmåttig läsare tar den väl ca ett halvt till ett år.
Betyg 3
2004-07-04 21:28
Skriver också om hela serien i 5 delar här, eftersom jag älskar den här serien och tycker att den är jättebra, tycker inte att någon av böckerna var säämre än de andra så det gör det lätt att betygsätta.

De tillhör mina favoritböcker som jag läst om flera gånger. :)
Betyg 5
2004-11-22 11:41
David eddings har lyckats att skapa en värld där man själv känner sig delaktig i händelserna och det finns gott om god varm humor som ja gillar men ändå något magiskt över hela allt i hop
Betyg 5
2005-02-11 19:37
En väldigt bra serie av David Eddings. Det är hans bästa enligt mig.
Mycket humor nöje och spännign och den rä mycket läsvärd..
Betyg 5
2005-10-10 16:01
Lättlästa med en en spännade berättelse, men inte mer.
Betyg 3
2006-01-16 21:15
När jag läste serien om Belgarion var jag relativt ung. Men det var en av anledningarna till att jag fortsatte att läsa. Därför rekomenderar jag denna till de ungdomar som tycker om fantasy
Betyg 4
2006-04-25 10:32
Fick ett tips av en vän att jag skulle läsa den här serien. Jag blev inte besviken. Eddings lyckas hålla intresset uppe på ett sätt som få författare kan. Roliga kommentarer och pikar. En serie som jag sent kommer att glömma.
Betyg 4
2006-04-26 09:40
Den här serien borde allla läsa som gillar fantasy. Den är både rolig att läsa och väldigt underhållande.
Betyg 4
2006-12-09 21:02
De e också om alla 5 böcker.
Jag tyvker att alla som gillar Fantasy böcker ska ge de en chans!
David Eddings e en så sjukt bra författare!
Han har värkligen fått humorn bra och det kommer på bra ställen och inte på opassande, inte värst spännade inom min åsikt men väldigt bra skriven.
Betyg 4
2006-12-12 22:16
Det är Sagan om Belgarion serien som fick mig att älska fantasy.
Jag läste om dem och läste om dem tills de stackars pocketböckerna ramlade sönder. Nu är man lite äldre och jag vågar inte att läsa dem igen för då kanske den gamla magin omkring berättelsen inte infinner sig och man upptäcker att man på något sätt blivit för gammal för dem. Har nämligen upptäckt på senare tid att David Eddings sätt att skriva är rätt så schablons artat och att han använder sig utav samma slags personer om och om igen, man kan hitta en Polgara i nästan alla hans böcker.

Men Belgarion-böckerna får ändå mitt hjärta att dunka :-)
Betyg 5
2007-01-16 19:23
jag brukade gilla denna bok men han har gett varje folkslag ett yrke liksom drasnier är spioner shereker vildar tolnderer handelsmän o.s.v. det är tråkigt men annars är den bra
Betyg 3
2007-11-05 19:46
Jag fick dessa böcker som tips av en kompis och blev helt besatt av Eddings. Hela hans sätt att skriva var så intressant och man förstod verkligen hur karaktärerna hade det, men när man har läst nästan alla serier han har skrivit, vissa med sin fru - Leigh - så tröttnar man.
De har nästan samma upplägg och det upprepas ibland,
Så därför får denna, och Eddings andr böcker, bara en trea.
Betyg 3
2007-12-25 21:09
Hela serien:

Jag är kär! Underbara böcker om bondpojken Belgarion som upptäcker att han är del av en gammal profetia. Magi, spänning, humor, dessa böcker har allt. Den största styrkan i böckerna är karaktärerna. Man kan ju inte läsa böckerna utan att le så fort Silke, Belgarath eller Polgara öppnar munnen. Och kom inte och säg att du inte fantiserat om Ce'Nedra. Och Garion med sitt barnsliga beteende är ju också störtskön. Böckerna passar nog 11-17 åringar bäst men självklart kan älder männsikor också uppskatta dessa böcker. 5/5 för hela bockserien.
Betyg 5
2008-12-04 21:48
Hela serien:

ja helt klart en av de bästa böckerna jag läst (fast det skriver jag nästan på alla mina recensioner) dock så var det lite långtråkigt ibland men ändå så var den grymt bra skriven, bra story,också det som var bra med boken var att det var alltid någonting man inte fått reda på t,ex i prologen i 1:ans bok läser man om hur Riva Järnhand fick märket i handflatan av stenen och att alla hans ättlingar har sådana märken och att också (bel)garion har ett sådant märke..

tog ca 1½ vecka att läsa böckerna.

sjukt bra bok! (även om den var lite långtråkig på vissa ställen) ^^

Glöm inte läsa fortsättningen Sagan om Mallorea.

Just nu läser jag sagan om Elenien och jag tror att du har rätt där Dracnight att man kan hitta en ''polgara'' i nästan alla Eddings böcker ^^
vet inte vem du syftar på men jag tänker på Sephrenia
Betyg 5
2009-01-25 20:23
Hela den här serien fascinerar mig även om starten var lite seg. Jag har läst alla böckerna sex gånger och upptäcker nya saker varje gång. Jag har nog inte hittat någon fantasy-bok som jag tyckt om lika mycket.
Betyg 5
2010-05-27 15:12
Mycket bra serie vill jag minnas.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sagan om Belgarion
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander