bokrecensioner boktips

Pojken i eken

Författare: Fredrik Ekelund
Genre: Roman
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9100101141


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hösten 1999 och Malmö står inför stora utmaningar: bro till Köpenhamn, ny högskola, eleganta bostadskvarter där Kockums en gång legat. Ironiskt nog sladdar Malmö FF i allsvenskan, det är risk att de ska åka ur. I detta Malmö där nytt bryts mot gammalt hittas den unga Yassemin Said en höstmorgon död i Pildammsparken. Hon har palestinsk bakgrund och har av allt att döma utsatts för ett hedersmord. Hjalmar Lindström på Länskriminalen och polisaspiranten Monica Gren kopplas in på fallet, men de har svårt att komma någon vart. Två av Yassemins kusiner häktas, men misstankarna går också i riktning mot hennes pojkvän Dragan. Det uppdagas dessutom att en före detta pojkvän till henne, Niclas Hjälm, har befunnit sig nära mordplatsen natten då hon berövades livet. Det är inte förrän en ny brutal händelse inträffar som Monica Gren med hjälp av ett hugskott långsamt börjar få förhållandena att klarna. Pojken i eken är en berättelse om en stad i förvandling, en kriminalroman som också är en övertygande samtidsskildring.
Medelbetyg: 3,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Pojken i eken :
2005-07-09 21:58
En muslimsk kvinna blir våldtagen och mördad i Pildammsparken i Malmö. Rör det sig om hedersmord? Utredningen läggs på is eftersom tillräckligt bevismaterial saknas. Först när en annan kvinna blir våldtagen och strypt på samma sätt på Hotell Sheraton i Malmö lyckas man hitta ledtrådar som leder poliserna i rätt riktning.

Detta är en samhällsskildring och kriminalhistoria i lagom inbördes doser. För mig som känner väl till Malmö är det ett extra plus att handlingen är förlagd där.

Boken är lättläst och okomplicerad. Ingen direkt höjdare men ganska underhållande ändå. Det får bli en svag 4:a.

Betyg 4
2007-04-21 22:16
Bra!
Betyg 4
2011-06-29 11:35
En kriminalroman som utspelas i Malmö, en ung kvinna med palestinsk bakrund hittas mördad och våldtagen i Pildammsparken, mycket tyder på hedersmord.
En helt ok bok men som inte satte några djupare spår i mig.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Pojken i eken
Liknande böcker:
De sju som såg
 D. Rudberg
Övre port, nedre port
 G. Gulliksen
Mjölkat
 S. Samuelsson
Anna
 O. Blegel
Livet vinkar (som en K..
 K. Danielsson
Syskonfejden
 M. Herngren
Skäret
 C. Naumann