bokrecensioner boktips

Lämnad ensam

Författare: Lotta Olsson & Maria Nilsson Thore
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789163880322


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Äntligen återser vi älskade jättemyrsloken och lilla fina hasselmusen från hyllade och Augustprisnominerade Konstiga djur! När författaren och ordkonstnären Lotta Olsson återvänder till vännerna i skogen skriver hon ett inkännande och vardagsfilosofiskt bilderboksäventyr för de lite yngre, självfallet ackompanjerad av Maria Nilsson Thores varma och underfundiga bilder.

I Lämnad ensam blir jättemyrsloken lämnad hemma alldeles själv medan hasselmusen och mullvaden Stellan ska gå på kursen ”Nyttiga godsaker”. Stellan som hux flux bestämt sig för att börja leva lite sundare: bättre mat, långa promenader och med större aptit på livet. Löjligt tycker Myrsloken som också har stor aptit – på kakor!

Stora och små känslor som alla kan känna igen sig i kommer i dagen. Som att känna sig utanför och sakna någon och hur skönt det kan vara att gråta. Men också hur glatt och härligt det är att ha en riktig vän.

Lämnad ensam är den första bilderboken i den nya serien - ”En myrsloksbok” - full med roligheter och klokheter, nästan som om Sjumilaskogen har flyttat in i köket …

Läs mer om jättemyrsloken och hasselmusen i kapitelböckerna Konstiga djur, En annan resa och Meningen med Livet.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lämnad ensam :
2023-01-20 08:57
Jättemyrsloken och hans vän Hasselmusen läste jag en hel del böcker om i höstas. Nu har jag hittat en till och även den bjuder både på sånt som är roligt och sånt som är tänkvärt. Här ska Hasselmusen gå på kurs. Den handlar om nyttiga godsaker. Jättemyrsloken blir lämnad ensam. Men vad ska han göra? Han beslutar sig för att gråta. Men det är inte lätt att göra det utan anledning. Då kommer han på att lök orsakar tårar. Och snart hackar han upp alla Hasselmusens lökar. Men vad ska han göra med all upphackad lök? Då kommer han att tänka på löksoppa. Det är han faktiskt bra på.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lämnad ensam
Liknande böcker:
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Sagan om Karlknut
 B. Lindgren
Pysen
 E. Unnerstad