bokrecensioner boktips

Världen på vinden

Författare: Lotta Olsson
Genre: Barnbok
Ämnesord: filosofi
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789129694697


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ibland får jag för mig att vi inte är ensamma. Att det finns en annan värld bortanför vår egen. Alldeles, alldeles nära.

Det här är berättelsen om Tella, Fajter, Ester, MacDonald, Profeten, Uttris och Tant Nalle Nelly - en samling leksaker som blivit undanstoppade på en gammal vind. Leksakerna har varit bortglömda så länge att de själva glömt att det finns en värld där utanför. På vinden har de skapat sin alldeles egna tillvaro med egna rutiner och lagar. Men en dag hör de konstiga ljud. Och ljuden kommer närmare. Vad är det som bankar och krafsar där på andra sidan? Borde de egentligen vara väldigt rädda?

En filosofisk, spännande och rolig berättelse som lämpar sig alldeles utmärkt för högläsning.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Världen på vinden :
2018-11-19 17:55
Det här är boken om en vind. Vinden finns i ett hus som snart ska rivas. På den vinden bor några leksaker. Det är längesedan någon lekte med dem. De har helt enkelt glömt att det finns någon annan värld än vinden där de bor. Varje dag försöker de fylla ut det utrymme som finns mellan kexet de äter på morgonen och kexet de äter på kvällen. Någon läser i en kvarglömd bok. Den handlar om en kanin. Någon annan badar i tunnan med regnvatten. En tredje är bara filosofisk. En dag hörs ett konstigt knackande ljud. En annan dag syns runda fotspår. Följer man dessa kommer man sedan till ett råtthål. Och på andra sidan av detta finns en annan vind. Detta råtthål blir deras räddning. För strax efteråt så finns inte huset mer. Det här är en berättelse där jag får läsa ganska många kapitel innan det verkligen händer något. Det är kapitel där de medverkande bara pratar med varandra och där ett och annat livsfilosofiskt dravel smyger sig in. Men sedan efter ungefär halva boken, så blir den faktiskt bättre. Rätt så mycket bättre.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Världen på vinden
Liknande böcker:
Min björnfarfar
 A. Cousseau
Skor
 L. Hellsing
Den magiska fågeln
 A. Binega
Barbros bästa
 B. Lindgren
Mitt lyckliga liv
 R. Lagercrantz
Är Gustav en tjuv?
 E. Brännström
Jul på Näsbrännan
 K. Mazetti
Stoppnålen
 H. Andersen