bokrecensioner boktips

Meningen med livet

Författare: Lotta Olsson & Maria Nilsson Thore
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789163875212


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Radarparet jättemyrsloken och hasselmusen, från Augustprisnominerade Konstiga djur och uppföljaren En annan resa, är tillbaka igen med ett tredje äventyr i skön Nalle Puh-anda. Denna gång frossar de i djupsinniga funderingar om alltings mening. En humoristisk, varm och tänkvärd högläsningsbok för både liten, och stor.

Snart är jättemyrsloken ingen fis i rymden längre. Han har nämligen bestämt sig för att bli något större – en författare – och skriva en bok om meningen med livet. Det enda problemet är att han inte riktigt är säker på vad livet egentligen går ut på. Jättemyrsloken rusar ut i skogen för att finna inspiration och pratar med skogens invånare om alltings mening. Den ena tror på Bengt, den andra tror på mat. Den mystiska surikaten Doris verkar dock vara den som sitter inne med svaret. Eller inte …

En underhållande och finurlig berättelse av Lotta Olsson, en av Sveriges främsta ordkonstnärer. Uttrycksfulla, knasroliga illustrationer i mustig färgskala av Maria Nilsson Thore.

Sagt om En annan resa, den andra boken i serien:”Varje sida bjuder på små roligheter, underbara teckningar och skratten duggar tätt under läsningens gång och när ett kapitel är till ända kan man somna med en varm känsla i hjärtat. Vad mer kan man begära av en bok?”?Veronica Nordenberg-Olsson, Arvika Nyheter
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Meningen med livet :
2022-10-22 13:18
I den tredje boken om Jättemyrsloken och Hasselmusen ägnas en stund åt det man för några år sedan kallade New Age. Jättemyrsloken funderar över vad det är för mening med att vara den han är och upptäcker ganska snart att han bara är en fis i rymden. Men om han skriver en bok kanske han genast känner sig större. Han frågar alla han möter om vad de anser är livets mening och hamnar slutligen hos surikaten Doris som utövar yoga och äter rawfood. Jag har stundvis kul åt det här. Bara det att en liten bärfisar kallar Gud för Bengt är ju kul. Ära vare Bengt i höjden och fred och ro åt alla hasselmöss, surikater och myrslokar. Amen.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Meningen med livet
Liknande böcker:
Super-allergiska Pyro
 S. Edwardsson
Kattpromenaden
 S. Lundberg
Det går bra nu
 E. Jacobson
Katternas ö
 M. Gharehbaghi
Kattungen
 I. Flygare
Inte simhallen!
 S. Blake