bokrecensioner boktips

Bokcirkeln i Haparanda

Författare: Elisabeth Essegård
Genre: Roman
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789189269453


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Beas liv i Umeå har blivit trist och precis när hon förlorat det avskydda jobbet på apoteket kommer telefonsamtalet från hemtjänsten i Haparanda. Hennes frånvarande pappa behöver hjälp med sådant hemtjänsten inte kan erbjuda. Bea åker till hemstaden och tvingas möta honom på ett helt nytt sätt. Han som varit karismatisk och självständig ligger nu liten och sårbar i en säng med stålgrindar.

Under sin tid i Haparanda hamnar Bea på en dambjudning med den kära gamla Liisa, Mirja med skrattet, Vivi som tänker innan hon pratar och Majsan med sminket och sexlivet. Tillsammans bestämmer de sig för att starta "Bokcirkel nummer tre". De ska läsa böcker från hembygden, helst också av författare från Tornedalen, och ses varannan vecka.

Människorna i Haparanda blir alltmer viktiga för Bea. Damerna i bokcirkeln, hemtjänstens personal och så förstås Åke. Även relationen till hennes pappa växer sig allt starkare medan han blir svagare. Samtidigt har hon sin man och barn i Umeå och ett jobb att hitta.

Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bokcirkeln i Haparanda :
2022-10-01 17:05
Nej, inget för mig. Efter halva boken ger jag upp då den inte ger mig någonting. Synd, då baksidestexten lät mycket lovande. Det är något barnsligt över den, både texten och huvudkaraktären, en kvinna som jag antar ska vara runt de femtio, känns infantil och efter 3,5 timmes slölyssning så tackar jag för mig. Men det finns säkert de som kommer tycka bättre om den här boken än vad jag gjorde.
Jag tyckte inte att uppläsaren var mycket att hurra över heller precis.
Slutbetyg, en 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bokcirkeln i Haparanda
Liknande böcker:
Sommarens röster
 R. Pilcher
Min Martina
 J. Jordås
Vildingarna
 D. Eggers
Refug
 M. Houllebecq
Änglarummet
 E. Klingberg
Kallmyren
 L. Marklund
En omoralisk historia
 P. Sörman
Vägen vidare
 T. Thorup