bokrecensioner boktips

Trolltider

Författare: Maria Gripe
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 1985
ISBN: 9789177015642


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det händer något konstigt med Ulrikas lördagsgodis. Det bara försvinner. Nästan med detsamma hon får det är det bara borta. Mamma förstår ingenting. Men Ulrika, hon vet vart det tar vägen. Och vätten, han vet också. Vätten vakar över alla småtroll och sagoväsen som bor i skogsgläntan utanför Ulrikas hus. Och både vätten och Ulrika vet att det är småtrollet Kleva som smugit in i huset och tagit med sig godispåsen.
Trolltider publicerades första gången 1985 (då med titeln Godispåsen) och bygger på Maria och Camilla Gripes omåttligt populära julkalender Trolltider , som visades första gången 1979. De flesta av de älskade TV-figurerna är med i berättelsen: systrarna Tova och Kleva, deras kompis Kotte, den sockersöta fen Dorabella och, förstås, den sluga häxan Mara. Trolltider är illustrerad med Harald Gripes klassiska fyrfärgsteckningar, digitalt restaurerade inför denna utgåva.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Trolltider :
2021-11-10 09:01
Ulrika är en flicka som kan se småfolk. En lördag får hon besök av trollet Kleva. Hon har upptäckt en godispåse och är på väg ut till gläntan där hon bor med den. Hon ska bjuda sin syster Tova på godis. Vätten upptäcker henne. Så också häxan Mara och fen Dorabella. Alla smyger de efter Kleva. Och inte kan hon gömma godiset heller. Överallt är det någon som ser. Och på morgonen är allt det goda borta. Det här gänget känner jag igen från en av TV:s bästa julkalendrar. Lite av det som händer i boken känner jag igen från denna. Men mycket i boken är också fristående. Det är en fin berättelse. Men jag hade nog väntat mig lite mer än så, med tanke på allt som händer när man ser figurerna på TV.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Trolltider
Liknande böcker:
Något lurt
 L. Olsson
Den första snön
 E. Jack Keats
Molly & Molnet
 M. Nilsson Thore
Åskan kommer
 A. Bengtsson
Liselott och Garaffen
 H. Peterson
Småpiggor i farten
 L. Landström
Bamse och lejonet
 R. Andréasson