bokrecensioner boktips

I klockornas tid

Författare: Maria Gripe
Genre: Ungdom
Utgivningsår: 1965
ISBN: 9789177015666


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Klockorna i staden klämtade och klingade. Överallt kunde han höra dem. En gång som barn hade han frågat varför de ringde jämt, och fick då veta att klockorna var de goda andarna i livet, som hjälpte och tröstade och varnade för allt ont.

Klockornas tid är medeltiden och Arvid är den unge kungen över riket. Han är kung mot sin vilja, omgiven av ett hov som ser mer till form än till mening och eftersom en kung måste ha en drottning tar man dit Elisif...

Människor drömmer ofta om att bli kungar – är det då förbjudet för en kung att drömma om att vara människa? Det blir först när Arvid möter Helge, strykpojken, som tar emot de straff kungen egentligen skulle ha fått, som Arvid kan finna sin egen väg och få en möjlighet att bli en riktig människa.

I klockornas tid kom ut första gången 1965. Denna nyutgåva är illustrerad med Harald Gripes klassiska originalteckningar.
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I klockornas tid :
2021-10-27 15:21
Det vilar en förbannelse över kung Arvid. Han har inte kunnat sova så länge han kan minnas. Det är bara i stunden då kajorna vaknar som han kan slumra till kort och vila sina tankar. Resten av tiden måste han ägna sig åt att läsa urgamla filosofiska böcker, vilka han lånar av en munk. Här är en fruktansvärt trist bok. Den har ett språk där orden inte är dem som jag rör mig med/hör dagligen. Att folk dessutom har placerat den på bibliotekens avdelning för barn och ungdom gör mig ännu mer upprörd. Den borde istället stå bland Jan Guillou och annat skräp som vuxenjävlarna läser. Jag fattar inget pip av vad författaren menar med det hon skriver. Här skulle behövas en barbetning till lätt svenska. Och fram till dess att en sådan görs, vilket nog aldrig kommer att ske med tanke på upphovsrättslagen, så kommer jag att ropa: VUXNA ÄR SKIT! SPRÄNGS MED DYNAMIT och det tills rösten tar slut. Zero points from me.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till I klockornas tid
Liknande böcker:
Han - där!
 M. Reuterswärd
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Stenänglar
 K. Ohlsson
Nära ögat, Sandra
 I. Högelin-Brattström
Dödsmärkt
 L. Martin
Feberdrömmar
 D. Hoh
Elakt spel
 R. Klein
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Spöket på Holroyd Hill
 B. Seabrooke